Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τους θανάτους υγειονομικών από κορωνοϊό

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΠΕΘΑΝΕ ΧΘΕΣ Ο 27ος ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ  ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ. ΕΙΧΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΕΙ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ. ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

ΝΕΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ.

Δυστυχώς θρηνούμε  από χθες το χαμό του 27ου υγειονομικού από κορωνοιο.

Κατέληξε 50χρονος τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου Χαλκίδας από κορωνοϊό μετά από σκληρή μάχη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου  που εργάζεται. Εκεί στη ΜΕΘ που έχασε τη ζωή του  μετέφερε δεκάδες διασωληνωμένους  ασθενείς με κορωνοϊό και τους έδινε κουράγιο ότι θα τα καταφέρουν να νικήσουν τον κορωνοϊό.

Δυστυχώς ο ίδιος δεν τα κατάφερε. Μόλις πριν λίγες ημέρες εμβολιασθηκε τη πρώτη δόση και δεν πρόλαβε να αναπτύξει αντισώματα.

Νόσησε  από κορωνοϊό μαζί με άλλους 6 τραυματιοφορείς του νοσοκομείου Χαλκίδας μεταξύ αυτών και ο αδελφός του που είναι επίσης τραυματιοφορέας στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Ο αδελφός του και οι άλλοι συνάδελφοι  ξεπέρασαν τη νόσο. Ο ίδιος δεν τα κατάφερε.

Εισήχθη 15 Απρίλη στη κλινική κορωνοιού με συμπτώματα του νοσοκομείου Χαλκίδας στο οποίο εργαζόνταν.  28  Απρίλη επιβαρύνθηκε η υγεία του διασωληνώθηκε. Δεν υπήρχε κρεβάτι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χαλκίδας. Ήταν όλα κατειλημμένα. Τελικά την ίδια ημέρα άδειασε ένα και μεταφέρθηκε.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους συναδέλφους. Για εμάς αθάνατος. Ήρωας πολέμου. ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΣΙ ΟΙ 27.

Για τη πολιτεία τίποτα.

Ακόμη να χαρακτηρίσει το θάνατο των  θανόντων συναδέλφων από κορωνοιο  εργατικό ατύχημα. Οι οικογένειες

των θανόντων συναδέλφων  που έπεσαν στο καθήκον βρίσκονται σε απόγνωση.

Στη μεγάλη Βρετανία έδωσαν ήδη  στις οικογένειες  των θανώντων  υγειονομικών από κορωνοϊό 60.000 λίρες και προνόμια . Σε εμάς μόνο λόγια και ατομική ευθύνη. Όταν συμβαίνουν ατυχήματα στις ένοπλες δυνάμεις ομιλούν για ήρωες και στήνουν ανδριάντες.

Σε εμάς αδιαφορία.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΙΡΕΣΗ.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Μέχρι τώρα  η μοναδική παροχή που πήραμε για τη συμμετοχή μας στον υγειονομικό πόλεμο είναι μισός βασικός μισθός πέρυσι το Πάσχα  που αντιστοιχεί σε 400 με 600 ευρώ ανάλογα το μισθολόγιο κλιμάκιο.  Επί πλέον δόθηκε ένα επίδομα σε όσους συναδέλφους  εργαζόνταν στις ΜΕΘ και τις κλινικές κορωνοϊού από δωρεά του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΙΑΡΧΟΥ που δίχασε, διέρεσε το προσωπικό.

Ακόμη  και τώρα υπάρχουν αντιδράσεις για αυτό το επίδομα για τον τρόπο που μοιράστηκε.

Έρχεται τώρα η κυβέρνηση με χρήματα της Ευρωπαικής Ενωσης  να χορηγήσει επίδομα σε  κατηγορίες υγειονομικών και όχι σε όλους.

Για άλλη μια φορά λειτουργούν επιπόλαια και άστοχα  εν καιρώ πανδημίας που τα νοσοκομεία  νοσηλεύουν πολλά περιστατικά κορωνοιου.

Διχάζουν και  διαιρούν  το προσωπικό για άλλη μια φορά.

Το υγειονομικό προσωπικό βρίσκεται όλο στη πρώτη γραμμή της μάχης και δεν δεχόμαστε τη νέα  διαίρεση, το νέο διχασμό.   Προειδοποιούμε τη κυβέρνηση ότι θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Επίδομα τώρα και σε όλους.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να θεωρεί

ότι κάποια κατηγορία υγειονομικών προηγείται.

Ούτε να εμφανίζει ως παροχή  την άρση αναστολής των αδειών για τους υγειονομικούς μετά από 7 μήνες.

Ένα αυτονόητο δικαίωμα  που  περιέκοψε για να καλύψει τις τεράστιες  ελλείψεις σε προσωπικό των νοσοκομείων.