Κερδίζουν καθημερινά την εκτίμηση και τον σεβασμό των ασθενών η Βασιλική Νικολάου και οι συνάδελφοί της στο “Ανδρέας Συγγρός”

Αρκεί μία βόλτα από το νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» για αντιληφθείς την εξαιρετική δουλειά που κάνει η συντριπτική πλειοψηφία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Αν, μάλιστα, ακολουθήσει κάποιος την… κόκκινη γραμμή στο πάτωμα του πρώτου ορόφου στο βασικό κτήριο, θα φτάσει στην Α΄ Κλινική Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκεί, υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ρηγόπουλου και του Αλέξανδρου Στρατηγού θα βρει ο καθένας την εξαιρετική επιστημονική ομάδα, που με προσήλωση, σεβασμό και ευγένεια προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ασθενείς κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης. Η επισήμανση δεν γίνεται τυχαία. Υπήρξαμε αυτόπτες μάρτυρες της συμπεριφοράς γιατρών όπως η Βασιλική Νικολάου και οι συνάδελφοί της, που είχε ως αποτέλεσμα τα συνεχή κολακευτικά σχόλια απ’ όσους περίμεναν στον προθάλαμο τη σειρά τους για να εξεταστούν.

Ενδεχομένως κάποιοι να θεωρήσουν ότι μας εντυπωσιάζουν τα αυτονόητα. Ναι, πράγματι. Έτσι, θα έπρεπε να φέρονται σε κάθε νοσοκομείο της χώρας. Επειδή, όμως, κατά καιρούς ακούμε διάφορα, οφείλουμε όλοι μας να υπογραμμίζουμε τις καλές εντυπώσεις που δημιουργούν με τη δουλειά τους, την επιστημονική κατάρτισή τους και τη συμπεριφορά τους οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Είναι το δικό μας «μπράβο» και το «ευχαριστώ» σε επιστήμονες όπως η Βασιλική Νικολάου, η οποία κατά τους ασθενείς της επιβεβαιώνει καθημερινά ότι πιστεύει τον όρκο του Ιπποκράτη και λειτουργεί στο «Ανδρέας Συγγρός» με το σκεπτικό ότι επιτελεί λειτούργημα και δεν ασκεί απλά ένα επάγγελμα.

Η Βασιλική Νικολάου συνεργάστηκε με το “Ανδρέας Συγγρός” τον Ιανουάριο του 2020, ως ακαδημαϊκή υπότροφος, έπειτα από την απόφαση που πήρε ομόφωνα η συνέλευση της Ιατρικής Σχολής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με τη διετή διαδρομή της στο νοσοκομείο, η γιατρός δικαιώνει απόλυτα όσους την επέλεξαν και βοηθάει τους συμπολίτες της να ξεπεράσουν κάθε πρόβλημα. Από μία απλή αλεργία έως πιο σύνθετα ζητήματα.