Κινητοποιήσεις των τραυματιοφορέων την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου (13:00) σε όλη την Ελλάδα

«Όλοι μαζί μπορούμε», είναι το σύνθημα της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων για την αυριανή στάση εργασίας. Το μήνυμα έφτασε και στην ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα.

«Καλύπτουμε και στηρίζουμε τη 4ωρη Στάση Εργασίας της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων την Τετάρτη 2 Νοέμβριου 2022 από τις 11.00 – 15.00 και τη Συγκέντρωση στις 13:00 έξω από το Υπουργείο Υγείας για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Καλούμε τα Σωματεία μέλη να διευκολύνουν τους συναδέλφους που θέλουν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση», ανέφερε η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων για την κινητοποίηση των τραυματιοφορέων την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί.

«Οι τραυματιοφορείς των νοσοκομείων και κέντρων Υγείας βγάζουν τις στολές τους και κάνουν στάση εργασίας μέχρι τέλος της βάρδιας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ένωσης, από την οποία υπογραμμίζουν ότι παραμένουν ακάλυπτες περίπου 2.800 θέσεις, με συνέπεια όλο το βάρος να πέφτει στους νυν τραυματιοφορείς, οι οποίοι ανέρχονται στο 45% των αναγκών που έχουν οι δημόσιες δομές Υγείας.

Οι τραυματιοφορείς από την Αττική θα συγκεντρωθούν στη 1 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ οι συνάδελφοί τους από την περιφέρεια θα μαζευτούν στις διοικήσεις των νοσοκομείων τους.

«Όλοι μαζί θα διαμαρτυρηθούμε και θα φωνάξουμε.

“Δεν πάει άλλο!!!. Ως εδώ και μη παρέκει!!!”.

Ασθενείς κινδυνεύουν μέσα και έξω από τα νοσοκομεία της χώρας και πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, ξαναλέμε στην κυβέρνηση ότι πρέπει να προβεί άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τραυματιοφορέων σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας.

Διεκδικούμε: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Άρση αναστολών εδώ και τώρα να επιστρέψουν πίσω όλοι στις θέσεις τους.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Εκπαίδευση και επιμόρφωση τραυματιοφορέων.

Αναβάθμιση του κλάδου μας από Υ.Ε. σε Δ.Ε. κατηγορία.

Ίδρυση σχολής τραυματιοφορέων δημοσίου (ΙΕΚ) όπως τα πληρώματα του ΕΚΑΒ.

Τήρηση του καθηκοντολογίου μας, όπως έχουμε προσληφθεί ως μεταφορείς ασθενών.

Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Αύξηση στον μισθό μας.

Επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού.

Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε, για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας», ανέφερε η ανακοίνωση – πρόσκληση για την κινητοποίηση.