«Κοκκινίζουν» επικίνδυνα τα δημοφιλή νησιά – 3 στα 4 κρούσματα σχετίζονται με κορωνοπάρτι

Στο κόκκινο βρίσκονται πολλά δημοφιλή νησιά της χώρας με τα κρούσματα του κορονοϊού να είναι δεκάδες σε καθημερινή βάση. Οι αιτίες πολλές με την κατάσταση να είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Για πρώτη φορά η αύξηση των κρουσμάτων φαίνεται ότι προέρχεται από κρούσματα από εργαζόμενους αλλά και επισκέπτες, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Πρόκειται για νησιά  που είναι «φορτωμένα επιδημιολογικά» δηλαδή τη Μύκονο, Ίο, τη Ζάκυνθο, την Τήνο, τη Λευκάδα, τη Σαντορίνη, την Πάρο και τη Ρόδο.

Συγκεκριμένα 3 στα 4 κρούσματα σχετίζονται με κορονοπάρτι λένε αρμόδιες πηγές. Το 46%, περίπου το ένα στα δύο κρούσματα προέρχεται από εστίαση – μπαρ – πάρτι σε βίλες.

Από εκεί και πέρα το 28% από συνωστισμούς στη διασκέδαση. Το 11% προέρχεται από γάμους, βαπτίσεις ή κοινωνικές εκδηλώσεις και ένα 15% είναι άγνωστης προέλευσης. 

Σχετικά με τα πρόστιμα της τελευταίας ημέρας καταγράφηκαν 56 παραβάσεις, και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή Πουλί Μυκόνου, εντοπίστηκε πάρτι σε βίλα με τη συμμετοχή 300 ατόμων. Επίσης σε συνολικά πέντε μπαρ σε Ίο (δύο) και Τήνο (τρία μπαρ) οι ιδιοκτήτες ήταν υπότροποι, και επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15νθήμερο λουκέτο. Στην Πάρο επιβλήθηκε από 2.000 ευρώ πρόστιμο και 7ήμερο λουκέτο σε 5 μπαρ. 

Και η Αττική βέβαια δεν πάει πίσω… Στην Ανάβυσσο σε μπιτς μπαρ που διοργάνωνε γάμο επιβλήθηκε 2.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη και 7ημερο λουκέτο. Τα περισσότερα πρόστιμα αφορούν όρθιους πελάτες και μη τήρηση αποστάσεων. 

Στην Μύκονο εξάλλου μπήκε λουκέτο από την ΑΑΔΕ σε δύο πασίγνωστα  μπαρ για φορολογικές παραβάσεις. Αντίστοιχα πρόστιμα και λουκέτα έπεσαν στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη στη Χίο σε δυο καταστήματα εστίασης. Να σημειωθεί ότι από τις 7 Νοεμβρίου του 2020 έχουν καταγραφεί 8.184 αντίστοιχες παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.262 άτομα!