Κοπέλα στις ΗΠΑ πάσχει από σπάνια αλλεργία στο… νερό

Μια 14χρονη κοπέλα από το Μιζούρι των ΗΠΑ διαγνώστηκε με υδατογενή κνίδωση, ή αλλιώς αλλεργία στο… νερό!

Μια 14χρονη έφηβη από το Μιζούρι, η Σάντι Τέσμερ, αποκάλυψε ότι έχει διαγνωστεί με μια σπάνια αλλεργία στο νερό που την κάνει να αισθάνεται σαν να την περιλούζουν «με βενζίνη και να της βάζουν φωτιά».

Η 14χρονη δήλωσε ότι διαγνώστηκε πριν από τέσσερις μήνες με υδατογενή κνίδωση, η οποία προκαλεί στο δέρμα ενός ατόμου κνίδωση και έντονο ερεθισμό αν εκτεθεί σε νερό.

«Έχω πάντα μια αντίδραση όταν κάνω ντους ή πλένω τα χέρια μου, ή ακόμα και όταν κλαίω ή ιδρώνω», δήλωσε η Tέσμερ στον Independent.

Η 14χρονη περιγράφει πως όταν μπει για μπάνιο, νιώθει σαν κάποιος να ρίχνει βενζίνη πάνω της και να την καίει. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως άνθρωποι με αλλεργία στο νερό μπορεί να εμφανίσουν εξανθήματα ακόμα και αν κυκλοφορήσουν έξω μία βροχερή μέρα.

Η κατάσταση έγινε για πρώτη φορά αντιληπτή αφού η Τέσμερ βγήκε από το ντους μια μέρα. Η μητέρα της, η οποία υπέθεσε ότι η κόρη της έκανε ντους με το νερό πολύ ζεστό, αρχικά αστειεύτηκε ότι πρέπει να είναι.. αλλεργική στο πλύσιμο.

Αν και δεν είναι γνωστή ακόμα η αιτία που προκαλεί την αλλόκοτη αυτή αλλεργία, η θεραπεία είναι η καθημερινή χρήση των αντισταμινικών χαπιών.