Κορονοϊός: Μέχρι πότε θα φοράμε τις μάσκες – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Στην αποκλιμάκωση των δεικτών της πανδημίας ανάφερθηκε η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως αυτή θα γίνει σταδιακά – με πολύ αργούς ρυθμούς – μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

«Μετά τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά», σημείωσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Η ουσία είναι ότι θα σουβλίσουμε αρνί».  

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ διευκρίνισε, παράλληλα, οτί «ο ιός δε θα φύγει, ο ιός θα είναι εδώ, απλώς με τα αντιικά φάρμακα και με τα εμβόλια θα τον αντιμετωπίζουμε»:

Αυτό είναι το δια ταύτα. Ο ιός όπως ο ιός της γρίπης και τόσοι άλλοι κορωνοϊοί   θα είναι εδώ,  θα κάνουμε πρόληψη με τα εμβόλια, και όποιος νοσήσει τότε θα χρησιμοποιήσουμε τα αντιικά και τα πρωτόκολλα που έχουμε.

Επικαλούμενη τον λοιμωξιολόγο του Λευκού Οίκου, Άντονι Φάουτσι, επισήμανε ακόμη ότι το βέλτιστο θα ήταν ένα εμβόλιο για όλους τους κορονοϊούς – ώστε να ησυχάσουμε, να ηρεμήσουμε για όλο το χρόνο, αλλά πρόσθεσε πως χρειάζεται πολύ χρήμα για να γίνει αυτό. 

Τι θα γίνει με την μάσκα από το Πάσχα

Για τη μάσκα διευκρίνισε πως «εάν προχωρήσουμε έτσι όπως είμαστε, μέχρι το Πάσχα εάν υπάρχει πολύς κόσμος εκεί που θα είμαστε θα μπορεί να φορεθεί κι η μάσκα.

Αν όμως είμαστε ελάχιστα άτομα, και οικογένειες που η οικογένεια είναι φούσκα δε θα χρειαστεί να τη φοράμε».

«Στη δουλειά μας θα τη φορέσουμε ακόμα. Μην αρχίσουμε από σήμερα και χαλαρώνουμε, στόχος είναι μπροστά, και όχι πίσω» προειδοποίησε η Ματίνα Παγώνη.  

«Η Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της 1,2 και 3 είναι πολύ μεταδοτικές, αρρωσταίνουν περισσότεροι, με απλά συμπτώματα εάν είσαι εμβολιασμένος, εάν είσαι ανεμβολίαστος είναι πιο βαριά, και οι ανεμβολίαστοι νοσηλεύονται και στις κλίνες COVID και μπορούν να φτάσουν και ΜΕΘ COVID», σημείωσε τέλος.