Κορονοϊός: Τι αναφέρει ο 35χρονος που έπαθε θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Μιλώντας στο MEGA, ο 35χρονος τόνισε πως δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα, ο οποίος παρουσίασε διπλή θρόμβωση αφού εμβολιάστηκε με το σκεύασμα της AstraZeneca. «Όταν έκανα το εμβόλιο είχα απλά πυρετό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι, «μετά από 11 ημέρες ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι, μούδιασε και νέκρωσε μέσα σε λίγα λεπτά και ξεκίνησε αφόρητος πόνος. Πήγα στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι είχα θρόμβωση και μετά μπήκα στο ΠΑΓΝΗ εσπευσμένα στο χειρουργείο. Το εμβόλιο το έκανα τη Μεγάλη Πέμπτη. Αντιμετωπίστηκε η πρώτη θρόμβωση, και το Σάββατο το βράδυ, ξημερώματα Κυριακής, είχα νέο περιστατικό. Έκανα και νέα επέμβαση για να το ξεπεράσω. Δεν είχα υποκείμενα νοσήματα, ή κάποια σχετική κληρονομικότητα», εξήγησε ο κ. Μεταξάκης.

«Δεν μετάνιωσα που έκανα το εμβόλιο. Αν είχα την ευκαιρία, όμως, τώρα θα το σκεφτόμουν περισσότερο πριν το κάνω το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρίας. Είμαι 35 ετών. Έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και όλα οφείλονται στο εμβόλιο, από ό,τι φαίνεται», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είναι κλεισμένο το ραντεβού για τη δεύτερη δόση, και δεν έχω μπει στην πλατφόρμα να κάνω κάποια αλλαγή. Θα κάνω τη δεύτερη δόση του εμβολίου, αλλά θα κάνω πρώτα εξετάσεις. Δε μου είχαν αναφέρει οι γιατροί ότι μπορεί να παρουσιάσω δεύτερη θρόμβωση για να μην τρομοκρατηθώ, αλλά θεωρώ ότι ίσως το περίμεναν. Αυτό που συνέβη σε εμένα δε σημαίνει ότι θα συμβεί στον καθένα, δε χρειάζεται να τρομοκρατηθεί ο κόσμος», είπε τέλος.

Για το περιστατικό θρόμβωσης που υπέστη ο 35χρονος τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνοςλέγοντας, «ήταν η σπάνια περίπτωση που γνωρίζουμε ο κ. Μεταξάκης. Δεν ξέρω τον φάκελό του. Δεν υπάρχει πιθανότητα να του αφήσει κάτι αυτή η υπόθεση. Το σημαντικό είναι να αναγνωρίζεται νωρίς το γεγονός και να αντιμετωπίζεται γρήγορα. Στην προκειμένη περίπτωση δε θα γίνει η δεύτερη δόση με το AstraZeneca. Θα κάνει μάλλον άλλο εμβόλιο. Πρέπει κάθε ασθενής να αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα».