Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού των εμβολιασμών

Ανοίγει σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, η πλατφόρμα των ραντεβού των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού για τους πολίτες ηλικίας 60- 64.

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από την πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου και τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ο εμβολιασμός αυτής της ηλικιακής ομάδας θα ξεκινήσει από Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Οι πολίτες αυτής της κατηγορίας αναμένεται να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Astrazeneca.

Για το λόγο αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους θα εφαρμοστεί ένα διπλό σύστημα εμβολιασμών καθώς σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούν να εμβολιαστούν οι πολίτες που θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca και σε άλλα όσοι το εμβόλιο της Pfizer.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών για το εμβόλιο της Astrazeneca από την πρώτη μέχρι την δεύτερη δόση θα μεσολαβούν 12 εβδομάδες.

«Όσο μεγαλύτερο είναι το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης, τόσο μεγαλύτερο είναι και το επίπεδο αντισωμάτων που αναπτύσσονται με τον εμβολιασμό» εξήγησε η κυρία Θεοδωρίδου.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ανάγεται να ανοίξει και η πλατφόρμα των ραντεβού των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα των 75-79 ετών.