Κορωνοϊός: Ανοίγει την Δευτέρα η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους άνω των 85 ετών

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά στις 11 Ιανουαρίου, ανοίγει η πλατφόρμα http://emvolio.gov.gr των ραντεβού για τους πολίτες άνω των 85 ετών, ενώ ο προγραμματισμός για τον εμβολιασμό τους αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου. 

Όσοι υπερήλικες είναι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν προσωπικό μήνυμα για το σημείο όπου θα διεξαχθεί ο εμβολιασμός.

Ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι όσοι για κάποιον λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν σε φαρμακείο, ΚΕΠ ή στην άυλη συνταγογράφηση ώστε να αλλάξουν την ώρα ή το εμβολιαστικό κέντρο.

«Υλοποιούμε σχεδιασμό πολύ σοβαρό, επιστημονικά τεκμηριωμένο και ασφαλή. Ξεκίνησε σταδιακά με εμβολιασμό 50 υγειονομικών σε κάθε νοσοκομείο αναφοράς, και η διαδικασία επιταχύνθηκε από τις 4 Ιανουαρίου με 5.000 εμβολιασθέντες την ημέρα. Στις 20 Ιανουαρίου που θα έχουμε εμβολιάσει 100.000 συμπολίτες μας η πρώτη φάση του σχεδιασμού θα έχει ολοκληρωθεί» επισήμανε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Την έναρξη των ραντεβού για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού στις 11 Ιανουαρίου, μέσα από την πλατφόρμα της άυλης συνταγογράφησης, είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός στις 5 Ιανουαρίου, στη σύσκεψη που συμμετείχε για την πορεία του εθνικού σχεδίου «Ελευθερία» στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προσταστίας.