Κορωνοϊός: Ασθενείς εκτός ΜΕΘ- Κατάσταση ΜΕΘ στην Αττική

«Πίεση» συνεχίζει να δέχεται το σύστημα υγείας και ιδιαιτέρως οι ΜΕΘ στην Αττική, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, υπάρχουν τόσο περιστατικά κορωνοϊού, όσο και άλλων παθήσεων που μένουν εκτός ΜΕΘ.

Εκτός ΜΕΘ υπήρχαν το πρωί στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ επτά  διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοϊού. Στον ΕΡΥΘΡΟ υπήρχαν, επίσης, εννιά περιστατικά διασωληνωμένα εκ των οποίων τρία κορωνοϊού και έξι γενικά. Στο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΚ υπήρχε μία διασωληνωμένη γυναίκα από το Σάββατο, Στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ένα διασωληνωμένο περιστατικό κορωνοϊού. Τέλος, στο ΘΡΙΑΣΙΟ υπήρχαν τέσσερα διασωληνωμένα περιστατικά άλλων παθήσεων. Στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ένα διασωληνωμένο περιστατικό κορωνοϊού, «Και πόσα άλλα που δεν ξέρουμε», είπε χαρακτηρίστηκα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Στη συνέχεια ο ίδιος τόνισε πως η κυβέρνηση φοβάται να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα για να μην τον μολύνει.

Σημειώνεται ότι τα διασωληνωμένα περιστατικά δεν εξυπηρετούνται με σειρά πρωτεραιότητας. 

ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΣΘΕΝΩΝ.

Στην συνέχεια ο κ. Γιαννακος επεσήμανε πως «αξίζει να αναφέρουμε ένα συμβάν στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  που νοσηλεύει περιστατικά κορωνοϊού και δεν διαθέτει αναισθησιολόγο. Ασθενής χθες έπαθε ανακοπή και χρειάσθηκε διασωλήνωση. Αναγκάσθηκε και την έκανε ο καρδιολόγος και τώρα βρίσκεται σε θάλαμο διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Νίκαιας».

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των διασωληνωμένων και είναι και ενας υγειονομικός Υπάλληλος- τραυματιοοφορέας 57 ετών από το νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. Νοσηλευόνταν στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ διασωληνώθηκε τα ξημερώματα  και μεταφέρθηκε  στη  μεθ του ΚΑΤ. «Περαστικά σε όλους τους ασθενείς», είπε ο κ. Γιαννάκος.

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αυτό που συμβαίνει στο ΘΡΙΑΣΙΟ.

«Το νοσοκομείο δεν έχει επάρκεια οξυγόνου  λόγω των αυξημένων αναγκών με τη πληθώρα των περιστατικών κορωνοϊού που νοσηλεύει και ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα στη τεχνική υπηρεσία. Που είναι η προετοιμασία. Ντροπή», δήλωσε ο κ. Γιαννάκος.

Κατάσταση ΜΕΘ Αττικής

ΚΑΤ. 41 ασθενείς και 5 κενά.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 14 ασθενείς γεμάτη. 

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ. 9 ασθενείς γεμάτη.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 16 ασθενείς γεμάτη.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. 12 ασθενείς γεμάτη και 4 ασθενείς στη ΜΑΦ.

ΣΩΤΗΡΙΑ. 78 ασθενείς και 6 κενά.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 56 ασθενείς και 2 κενά.

ΕΛΠΙΣ. 6 ασθενείς  γεμάτη.

ΝΙΜΙΤΣ.6 ασθενείς γεμάτη.

ΕΡΥΘΡΟΣ. 14 ασθενείς γεμάτη.

ΘΡΙΑΣΙΟ 17 ασθενείς γεμάτη.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12 ασθενείς γεμάτη.

ΑΤΤΙΚΟ  37 ασθενείς και 6 κενά.  Τώρα διασωληνώνουν δύο. Άρα 4 κενά.

ΤΖΑΝΕΙΟ. 10 ασθενείς γεμάτη.

Ουσιαστικά μόνο το ΚΑΤ δέχεται ακόμη λίγα περιστατικά.