Κορωνοϊός: Αύξηση θανάτων και διασωληνωμένων- Τουλάχιστον 60 ασθενείς εκτός ΜΕΘ


Απελπιστική είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ, καθώς πολλοί ασθενείς νοσηλεύονται εκτός και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, οι ασθενείς επιλέγονται με ηλικιακά κριτήρια.

«Δύο παραδείγματα για την επιλογή ασθενών με ηληκιακά κριτήρια. Στη ΠΑΜΑΚΚΑΡΙΣΤΟ νοσηλεύονται δύο διασωληνωμένοι ασθενείς 84 ετών 8 ημέρες εκτός ΜΕΘ, και 83 ετών 5 ημέρες εκτός ΜΕΘ σε λίστα αναμονής . ΚΑΡΤΕΡΟΥΝ όχι το ΕΚΑΒ το θάνατο. Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν πεθάνει αρκετοί ασθενείς με κορωνοϊό σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία, όπως Θριασιο, Γεννηματας, Ασκληπιείο, Αμαλία φλλεμινκ, Νίκαια, Τζάνειο, Λαικό. Γιατί ακούγεται ως πρωτοφανές;», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η θνητότητα  στα νοσοκομεία εκτινάσσεται στα ύψη σε ποσοστά επί των εισαγωγών περιστατικών κορωνοιου. Από   λιγότερο από 2% που ήταν το Ιανουάριο  ξεπέρασε τον Φλεβάρη το 6% και τον Μάρτιο αναμένεται να ξεπεράσει το 10%. Εκτός ΜΕΘ το ποσοστό διαμορφώνεται στο 80%.

Στο νοσοκομείο της ΝΙΚΑΙΑΣ που δεν διαθέτει ΜΕΘ κορωνοϊού έχει το αρνητικό ρεκόρ με  16 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΕΠΤΑ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΕΞΙ, ΕΛΠΙΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ, ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ, 

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΕΝΑΣ, ΤΖΑΝΕΙΟ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ, ΘΡΙΑΣΙΟ ΤΡΕΙΣ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΕΝΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΕΝΝΙΑ, ΛΑΙΚΟ ΤΡΕΙΣ, ΠΑΜΑΚΚΑΡΙΣΤΟΣ ΔΥΟ  κ.α.λ.

Απελπιστική χαρακτήρισε τη κατάσταση ο κ. Γιαννάκος.

Το υπουργείο υγείας σήκωσε τα χέρια ψηλά σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ. Άνοιξε 11 προσωρινές ΜΕΘ στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ που γέμισαν αμέσως  και έχουν και 7 ασθενείς διασωληνωμένους εκτός, άνοιξαν 6 στον ΕΡΥΘΡΟ σήμερα που αναμένεται να γεμίσουν αμμέσως.

Ακόμη και  προσωρινές ΜΕΘ δεν είναι σε θέση να ανοίξουν λόγω έλλειψης  προσωπικού.

ΚΕΝΕΣ ΚΛΙΝΕΣ αν και είναι πια τραγικό να το αναφέρουμε με τόσους διασωληνωμένους εκτός εμφανίζονται στο ΚΑΤ ΤΡΕΙΣ, στον ΕΡΥΘΡΟ ΕΞΙ. ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΔΥΟ και ΣΩΤΗΡΙΑ   ΜΙΑ,  ΑΤΤΙΚΟ  ΔΥΟ αλλά γεμίζουν αμμέσως με δικούς τους νοσηλευόμενους ασθενείς. Όλα τα άλλα γεμάτα, πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος.

Επιπλέον, ο κ. Γιαννάκος πήρε θέση και για την επιστράτευση των γιατρών αναφέροντας: «η κυβέρνηση με μία θεαματική κίνηση επιστράτευσε γιατρούς της πρωτοβάθμιας περίθαλψης συμβεβλημένους με το δημόσιο, γιατρούς γειτονιάς. Δεν έχει όμως κότσια να επιστρατεύσει  τις υποδομές (ΜΕΘ, κλινικές) και το προσωπικό των ιδιωτικών θεραπευτηρίων για περιστατικά κορωνοϊού. Εδώ τους επιτρέπει η κυβέρνηση  να λειτουργούν εν καιρώ πολέμου ως μαυραγορίτες. Οι ιδιώτες γιατροί θα έπρεπε να επιταχθούν και να διαταχθούν  για την κατ οίκον νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού που λόγω έλλειψης χώρου στα νοσοκομεία με σοβαρά συμπτώματα δεν εισάγονται ή βγαίνουν με εξιτήριο πριν την ώρα τους. ΔΩΡΕΑΝ. ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Τα νοσοκομεία να προσλάβουν τώρα τους μόνιμους γιατρούς που συμμετείχαν στις προκηρύξεις και δεν προσελήφθησαν».

Κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού στην Αττική .

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 21 ΣΤΑ 21

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ 9 ΣΤΑ 9

ΚΑΤ. 48 ΣΤΑ 51

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 16 ΣΤΑ 16

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΜΕΘ  ΚΑΙ ΜΑΦ. 16 ΣΤΑ 16.

ΕΛΠΙΣ. 6 ΣΤΑ 6

ΝΙΜΙΤΣ 6 ΣΤΑ 6.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 56 ΣΤΑ 58

ΣΩΤΗΡΙΑ 83 ΣΤΑ 84

ΕΡΥΘΡΟΣ 14 ΣΤΑ 20

ΑΤΤΙΚΟ 43 ΣΤΑ 45

ΘΡΙΑΣΙΟ 17 ΣΤΑ 17

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12 ΣΤΑ 12.

ΤΖΑΝΕΙΟ 10 ΣΤΑ 10

ΣΥΝΟΛΟ 371 κλίνες για κορωνοιο  στην ΑΤΤΙΚΗ..