Κορωνοϊός: Γιατί οι ειδικοί αποφάσισαν το «πάγωμα» του ανοίγματος σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Σαν «βόμβα» έπεσε η απόφαση της ακύρωσης του ανοίγματος του λιανεμπορίου, αργά το βράδυ της Παρασκευής (2/4) για τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας αλλά και της Κοζάνης. Η Επιτροπή των λοιμοξιολόγων, μετά από έκτακτη σύσκεψη ανέλυσαν τα στοιχεία που είχαν και είδαν ότι οι εν λόγω περιοχές ήταν ένα βήμα πριν την… έκρηξη, με το σύστημα υγείας να είναι κάτι παραπάνω από οριακά.

Ο λόγος δόθηκε στους Επιστήμονες, οι οποίοι συνεδρίασαν εκτάκτως, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, και μετά από μία συνεδρίαση – θρίλερ, εισηγήθηκαν να μην επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Παρά το αρχικό… μούδιασμα, η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση, προκειμένου η κατάσταση στα νοσοκομεία, τα οποία εκπέμπουν ήδη SOS, να μην ξεφύγει.

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα, στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής για την πανδημία η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Β. Παπαευαγγέλου, στη Θεσσαλονίκη η αύξηση κρουσμάτων άγγιξε το 28% και τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 2.000.

Ενώ και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε στοιχεία για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και τις αντοχές των νοσοκομείων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Θεσσαλονίκης και Αχαΐας.