Κορωνοϊός: Γιατί τα νέα μέτρα ήρθαν νωρίτερα

Τα νέα μέτρα είναι ήδη εδώ, καθώς η «έκρηξη» της πανδημίας του κορωνοϊού έκανε τις εξελίξεις να «τρέξουν». Έτσι, από σήμερα, Σάββατο 13.11.2021, μειώνεται ο αριθμός ατόμων εντός των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων τροφίμων.

Επιστρέφει, λοιπόν, ο κανόνας 1 άτομο ανά 9 τ.μ. ο οποίος είχε καταργηθεί στις 25 Οκτωβρίου και είχε αντικατασταθεί από τον κανόνα 1 άτομο ανά 2 τ.μ.. Το μέτρο κρίθηκε επιβεβλημένο για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των πελατών, δεδομένου ότι στα συγκεκριμένα καταστήματα μπαίνουν τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι.

Επιπλέον, προκειμένου να αποφεύγονται οι επισκέψεις κομμωτών σε σπίτια, από σήμερα ισχύουν περιορισμοί στην εμπορία προϊόντων κομμωτηρίου.

Πλέον, τα προϊόντα αυτά θα πωλούνται μόνο σε επαγγελματίες κομμωτές με την επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας και Α.Φ.Μ., έτσι ώστε η χρήση τους να περιορίζεται στους επαγγελματικούς χώρους, δηλαδή στα κομμωτήρια, όπου ισχύουν οι αποστάσεις και αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση τοποθετούσε τις όποιες αποφάσεις για νέα μέτρα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Όμως η αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως όμως η πίεση στο Σύστημα Υγείας και οι εφιαλτικές προβλέψεις για τουλάχιστον 3 ακόμη δύσκολες εβδομάδες, οδήγησαν σε εσπευσμένες κινήσεις από την πλευρά της πολιτείας.

Την ίδια ώρα οι Επιστήμονες, ενόψει και των Χριστουγέννων, εισηγούνται ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, έτσι ώστε ως τις γιορτές το επιδημιολογικό φορτίο να έχει πέσει, αλλά και η πίεση στα νοσοκομεία να έχει εξομαλυνθεί. Μάλιστα οι εισηγήσεις τους “ακουμπούν” και τους εμβολιασμένους.