Κορωνοϊός: Γιατρός νόσησε από κορωνοϊό 25 μέρες μετά τη 2η δόση του εμβολίου

Προβληματισμό προκάλεσε το γεγονός που γιατρός περιφερειακού νοσοκομείου, νόσησε από κορωνοϊό 25 μέρες μετά από τη 2η δόση του εμβολίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο γιατρός είχε αναπτύξει αντισώματα, πλέον των 25.000. Ο ίδιος νόσησε ελαφρά, μετέδιδε όμως τον ιό, προσθέτει ο κ. Γιαννάκος. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Υγείας.

«Γι’ αυτό συνεχίζουμε να φοράμε διπλή μάσκα, ακόμη και όσοι εμβολιασθήκαμε. Μπορεί να μεταδώσουμε τον ιό» δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και καλεί όλους όσοι έχουν εμβολιασθεί να μην εφησυχάζουν.

Στη χρήση διπλής μάσκας από το γενικό πληθυσμό έχει αναφερθεί το μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Νέα μελέτη που αφορά τη χρήση μάσκας δείχνει ότι όταν δύο άνθρωποι φορούν τη μάσκα, η αποτελεσματικότητά της αγγίζει το 84,3%, ενώ όσοι φορούν διπλή μάσκα μπορούν να προστατευτούν σε ποσοστό που φτάνει το 96%». Η κ. Παπαευαγγέλου εξήγησε ότι «όταν λέμε διπλή μάσκα, εννοούμε ιατρική μάσκα και από πάνω υφασμάτινη μάσκα και όταν λέμε υφασμάτινη, εννοούμε μάσκα με τρεις στρώσεις υφάσματος».