Κορωνοϊός: Δυσκολεύουν τα πράγματα στις ΜΕΘ της Αττικής

Δύσκολα γίνονται τα πράγματα στην Αττική και αρχίζουν να θυμίζουν λίγο από Θεσσαλονίκη. Οι ΜΕΘ, όλο και περισσότερο γεμίζουν με αποτέλεσμα το ελάχιστο προσωπικό των νοσοκομείων να ασφυκτιεί.

Για το θέμα πήρε θέση ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, και είπε τα εξής:

«Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής καταγράφουν κάθε ημέρα ρεκόρ εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό. Οι κλινικές κορωνοϊού γεμίζουν και οι ασθενείς μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για νοσηλεία σε κλινικές ή ΜΕΘ.

Τα τρία νοσοκομεία στην Αττική που είναι αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού γεμίζουν.

Το Αμαλία Φλέμινγκ νοσηλεύει 88 ασθενείς στις 125 κλίνες που μπορεί να αναπτύξει. Το Δυτικής Αττικής που κάποτε έκλεισε ως αχρείαστο παρά τις διαμαρτυρίες μας, τώρα με ελάχιστο προσωπικό νοσηλεύει 26 ασθενείς με κορωνοϊό στις 34 κλίνες.

Η Παμμακάριστος νοσηλεύει 35 ασθενείς στις 60 κλίνες που μπορεί να αναπτύξει.

Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία γεμίζουν τις ανεπτυγμένες κλινικές κορωνοϊού και ανοίγουν νέες καταργώντας κλινικές άλλων παθήσεων.

Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Στην Αττική λειτουργούν 217 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού που σχεδόν είναι γεμάτες.

Είναι απαράδεκτο να έχουμε έτοιμες ΜΕΘ και να μην λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. 

Στο ΚΑΤ είναι έτοιμες και εγκαινιάσθηκαν  30 κλίνες ΜΕΘ από δωρεά και λειτουργούν  μόνο οι 6 κλίνες για γενικά περιστατικά. Υπάρχει προοπτική να λειτουργήσουν οι   μισές κλίνες για γενικά περιστατικά.

Θα μπορούσαν ήδη να λειτουργούν και οι 30 κλίνες εάν υπήρχε προσωπικό. Θα πρέπει να γίνει επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ. Διαφορετικά οδηγούμαστε σε λειτουργία αυτοσχέδιων ΜΕΘ (χειρουργικές αίθουσες, καρδιοχειρουργικές μονάδες, αίθουσες ανάνηψης, ακόμη και αίθουσες κλινικών).

Η ΜΑΦ του Ευαγγελισμού 12 κλινών που λειτουργούσε  στη δεύτερη φάση ως ΜΕΘ για  περιστατικά κορωνοϊού έκλεισε για εργασίες ανακατασκευής. Ξανάνοιξε λόγω των αναγκών αφού είχαν ξεκινήσει οι εργασίες.

Οι κλινικές των νοσοκομείων γεμάτες.

Στο ΑΤΤΙΚΟ γέμισαν οι κλινικές με 61 ασθενείς. Νοσηλεύονται 10 ασθενείς στη βραχείας μέχρι να βρεθεί κρεβάτι. Ετοιμάζουν να ανοίξουν νέες κλίνες.

Στο ΕΛΠΙΣ νοσηλεύονται 42 ασθενείς στις 42 κλίνες και σήμερα έχουν γενική εφημερεία.

Στο ΘΡΙΑΣΙΟ χθές εισήχθησαν 21 περιστατικά κορωνοϊού και 3 ύποπτα. Νοσηλεύονται 49 περιστατικά. Γεμάτο.  Θα ανοίξουν νέες κλίνες.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. Νοσηλεύονται 24 περιστατικά στις 24 κλίνες. Ετοιμάζουν να ανοίξουν νέες κλίνες.

ΝΙΚΑΙΑ. Νοσηλεύουν 43 ασθενείς γεμάτοι. Ετοιμάζονται να ανοίξουν νέα κλινική κορωνοϊού τη χειρουργική κλινική.

Το ΤΖΑΝΕΙΟ νοσηλεύει 45 ασθενείς στις 53 κλίνες. Ετοιμάζονται να ανοίξουν άλλες 15 κλίνες.

Το ΣΩΤΗΡΙΑ καταγράφει το μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευόμενων ασθενών με κορονωιο. Σύνολο 279 ασθενείς εκ των οποίων οι 80 στις ΜΕΘ. Εμειναν μόνο 4 κλίνες ΜΕΘ κενές στο Σωτηρία. 

Στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ νοσηλεύονται 47 ασθενείς στις 60 κλίνες. Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής σε κάθε εφημερεία κάνουν αγώνα δρόμου να αδειάσουν κρεβάτια για να υποδεχθούν  νέα περιστατικά.

Διαπιστώνετε στα νοσοκομεία να νοσηλεύονται δυο και τρία μέλη των ίδιων οικογενειών. Ο ιός πέρασε στις οικογένειες που είναι πολύ επικίνδυνο».

Κατάσταση των ΜΕΘ στην Αττική

ΣΩΤΗΡΙΑ. 80 ασθενείς στις 84 κλίνες.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 36 ασθενείς στις 44 κλίνες.

ΚΑΤ. 5 ασθενείς στις 7 κλίνες.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 11 ασθενείς στις 11 κλίνες.

ΕΛΠΙΣ. 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.

ΝΙΜΙΤΣ. 3 ασθενείς στις 4 κλίνες.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.

ΑΤΤΙΚΟ. 12 ασθενείς στις 23 κλίνες.

ΘΡΙΑΣΙΟ. 11 ασθενείς στις 12 κλίνες.

ΣΥΝΟΛΟ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 217.

ΚΑΤΗΛΛΕΙΜΕΝΕΣ. 190

ΚΕΝΕΣ.  27

ΠΟΣΟΣΤΟ 88%.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ. Στις κλινικές νοσηλεύονται 27 ασθενείς με κορωνοϊό και είναι γεμάτο. Ετοιμάζονται να ανοίξουν νέες κλίνες. Στις 12 κλίνες ΜΕΘ νοσηλεύονται 11 ασθενείς.

ΠΑΤΡΑ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ. Νοσηλεύονται 40 ασθενείς στις 52 κλίνες. Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 4 ασθενείς στις 9 κλίνες.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ. Νοσηλεύονται 40 ασθενείς  στις 50 κλίνες και 8 ασθενείς στις ΜΕΘ στις 12 κλίνες. Τα νοσοκομεία της Πάτρας καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ.