Κορωνοϊός: Εισήγηση ειδικών να μην ανοίξει τίποτα για 15 μέρες

Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ αλλά και η σταθερή αύξηση κρουσμάτων στην χώρα, είναι αυτά που κρίνουν περισσότερο το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων .

Οι ειδικοί έχοντας αυτά τα δεδομένα εισηγούνται της κυβέρνησης να μην γίνει κανένα άνοιγμα δραστηριοτήτων για 10-15 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας λένε χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να ανοίξει τίποτα για τις επόμενες 10-15 ημέρες».

Το παραπάνω επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δηλώνοντας: «Φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση για οποιοδήποτε άνοιγμα μέσα στον Μάρτιο δεν είναι της παρούσης». Παράλληλα η κ. Πελώνη ξεκαθάρισε ότι το άνοιγμα των δραστηριοτήτων «θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων». «Δώσαμε έναν οδικό χάρτη για το ποια είναι η επόμενη μέρα όταν μπορέσουμε να μειώσουμε το επιδημιολογικό φορτίο, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα πάντα είναι υπό την αίρεση της εξέλιξης της πανδημίας», συνέχισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έδειξε πως πάει πίσω η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, επισημαίνοντας: Αν η πανδημία καλπάζει, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται». Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι το άνοιγμα της αγοράς θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απέφυγε να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της αγοράς σημειώνοντας ότι αυτό θα το αποφασίσει η Επιτροπή των Ειδικών.