Κορωνοϊός: Η κατάσταση στις ΜΕΘ και τα κρούσματα φέρνουν την χώρα σε αυστηρό lockdown

Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ καθώς και η σταθερή αύξηση των κρουσμάτων είναι τα δυο βασικά θέματα που οδήγησαν τους ειδικούς και την κυβέρνηση να λάβουν επιπλέον μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού φέρνει πάλι τους πολίτες της χώρας να αντιμετωπίσουν ένα σκληρό lockdown όπως του περασμένου Μαρτίου, προκειμένου να καταπολεμηθεί η πανδημία.

Τα μέτρα που έχουν θέσει στο τραπέζι οι λοιμωξιολόγοι και η κυβέρνηση, πέρα από ένα ολικό lockdown, είναι η απαγόρευση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο για την Αττική, δηλαδή το SMS στο 13033 με κωδικό 6 να μπορεί να το χρησιμοποιεί ο πολίτης μόνο εντός των ορίων του δήμου του. Δηλαδή, να μην ισχύει για μετακινήσεις με αυτοκίνητα και μηχανάκια από δήμο σε δήμο αλλά μόνο για όσους μετακινούνται με τα πόδια. Εφόσον ισχύσει το συγκεκριμένο μέτρο, οι πολίτες θα χρησιμοποιήσουν τον κωδικό «6» για βόλτα με το κατοικίδιο μόνο κοντά στο σπίτι τους και το ίδιο θα συμβεί με την άσκηση.

Επιπλέον, εξετάζεται και η μετάθεση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 6 στις 9, όπως ισχύει και τις καθημερινές.

Πάντως, προς το παρόν προκρίνεται το σενάριο των πιο σκληρών μέτρων τόσο στην Αττική όσο και στις άλλες «κόκκινες» περιοχές. Σημειώνεται, πως τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα ληφθούν θα έχουν διάρκεια 15 ημέρες και θα ισχύσουν από το πρωί της Πέμπτης.