Κορωνοϊός – Κρήτη: Δεκάδες κρούσματα στο ΠΑΓΝΗ

Μεγάλη διασπορά κορωνοϊού σημειώνεται στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ Κρήτης, καθώς μέσα σε τρεις μέρες έχουν εντοπιστεί περίπου 20 κρούσματα σε διάφορες κλινικές.

Την κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών προκαλεί ο εντοπισμός δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Σύμφωνα με το cretapost.gr, μέσα σε τρεις ημέρες 20 κρούσματα εντοπίστηκαν σε αρκετές κλινικές του νοσοκομείου που είναι και το μεγαλύτερο της Κρήτης. Τα κρούσματα καταγράφηκαν στην Παθολογική Κλινική, την Νευρολογική, την Πνευμονολογική, την Καρδιολογική, την Ογκολογική και την ΜΕΘ.

«Τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε ασθενείς που νοσηλεύονται στις συγκεκριμένες κλινικές, σε συνοδούς αλλά και σε γιατρούς οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗΔημήτρης Βρύσαλλης.

Το Σωματείο των εργαζομένων έχει ζητήσει να διεξάγονται συνεχόμενα τεστ σε όλους τους υγειονομικούς, αλλά και τους διοικητικούς. 

«Η μόνη λύση είναι τα συνεχόμενα τεστ για να ξέρουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και να μην υπάρχει η διασπορά που παρατηρείται αυτήν την περίοδο στο νοσοκομείο», τόνισε σχετικά ο κ. Βρύσαλλης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ είναι εμβολιασμένο αλλά όπως είναι γνωστό ακόμα κι αυτός που έχει εμβολιαστεί μπορεί να νοσήσει ή να μεταφέρει τη νόσο».