Κορωνοϊός: Κρίσιμη η κατάσταση των ΜΕΘ Αττικής- 26 κλίνες κενές

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ Αττικής, καθώς όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, οι κενές κλίνες ΜΕΘ είναι πλέον 26.

«Το ΑΤΤΙΚΟ νοσηλεύει περί τα 130 περιστατικά κορονοϊό στις κλινικές. Είναι γεμάτο και αύριο εφημερεύει. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 65 ράντζα για γενικά περιστατικά», τονίζει και προσθέτει ότι «υπάρχει διασπορά του ιού στη Παθολογική κλινική, η οποία έχει και ογκολογικά περιστατικά, με 12 ασθενείς θετικούς στον κορονοϊό».

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Αττικής, «ο Ευαγγελισμός νοσηλεύει 111 περιστατικά στις κλινικές και το Σωτηρία με αριθμό – ρεκόρ 321 ασθενών σε κλινικές και ΜΕΘ. Οι ΜΕΘ γεμάτες».

«Βαριά περιστατικά που θα μπορούσαν να παρακολουθούνται καλύτερα μέσα στις ΜΕΘ, όπως γίνονταν πριν την κορύφωση της πανδημίας για πολλούς ασθενείς, τώρα νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους», τονίζει.

Όσον αφορά το Ασκληπιείο, αναφέρει ότι υπάρχει διασωληνωμένο περιστατικό εντός ΜΕΘ. «Η κατάσταση του δεν επιτρέπει τη διακομιδή σε άλλο νοσοκομείο και η ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι γεμάτη. Πολλοί ασθενείς δεν μπορούν να διακομισθούν σε αλλά νοσοκομεία λόγω της βαρύτητας της κατάστασης τους», υπογραμμίζει.

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει επίσης ότι αυτή τη στιγμή τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής έχουν γεμάτες τις ΜΕΘ, με το Σωτηρία να έχει ένα κρεβάτι, όπως και ο Ευαγγελισμός, ενώ το Αττικό είναι γεμάτο.

Ιδία εικόνα και στο Σισμανόγλειο, ΕΛΠΙΑ, ΝΙΜΙΤΣ, Θριάσιο.

«Η πολιτεία επαναπαύθηκε με τα lockdown και τις εισηγήσεις των ειδικών ότι η κατάσταση θα ελεγχθεί και δεν προετοίμασε κατάλληλα τα νοσοκομεία. Τελευταία στιγμή αιφνιδιασμένη προσπαθεί να αναπτύξει κρεβάτια ΜΕΘ και κλινικές χωρίς σχέδιο και στελέχωση», τονίζει επίσης.

Αναλυτικά η κατάσταση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων έχει ως εξής:

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.

ΚΑΤ 19 ασθενείς στις 28 κλίνες.

ΣΩΤΗΡΙΑ. 83 ασθενείς στις 84 κλίνες.

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ 7 ασθενείς στις 9 κλίνες.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ. 5 ασθενείς στις 14 κλίνες.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 12 ασθενείς στις 16 κλίνες σήμερα εφημερεύει.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 44 ασθενείς στις 45 κλίνες.

ΕΛΠΙΣ 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.

ΝΙΜΙΤΣ. 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. 12 ασθενείς στις 12 κλινες.

ΑΤΤΙΚΟ. 33 ασθενείς στις 33 κλίνες.

ΘΡΙΑΣΙΟ. 17 ασθενείς στις 17 κλίνες.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο αυτή τη στιγμή υπάρχουν 26 κλίνες ΜΕΘ κενές στην Αττική, οι οποίες, όπως αναφέρει φτάνουν για μία μέρα.