Κορωνοϊός: Μείωση εισαγωγών στα νοσοκομεία- Διακομιδή ασθενών από την Κόρινθο στην Αττική

Κάμψη παρουσιάσουν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τις τελευταίες μέρες, ωστόσο παραμένει ακόμα η ανησυχία για αύξηση των διασωληνωμένων στις κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, χρειαζόμαστε 40 με 50 κλίνες ΜΕΘ πανελλαδικά κάθε ημέρα. Ως εκ τούτω η λίστα αναμονής για ΜΕΘ θα αυξάνει. Η επιλογή ασθενών θα συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταύρος» μέσα σε λίγες ημέρες λειτουργίας ως νοσοκομειο κορωνοϊού έφθασε να νοσηλεύει περί τους 260 ασθενείς. 

Δεκάδες είναι οι διασωληνωμένοι και σήμερα εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία ΤΖΑΝΕΙΟ, ΝΙΚΑΙΑ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, ΕΛΠΙΣ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, ΛΑΙΚΟ, κ.α.λ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ.

Το ΤΖΑΝΕΙΟ ξεκίνησε το πρωί την εφημερεία με δύο διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Οι κλίνες ΜΕΘ των νοσοκομείων γεμάτες. Όταν αδειάζει μία κλίνη ΜΕΘ την γεμίζει το κάθε νοσοκομείο με δικούς του νοσηλευόμενους ασθενείς.

Επιπλέον, το νοσοκομείο της ΝΙΚΑΙΑΣ δεν διαθέτει καθόλου ΜΕΘ κορωνοϊού. Σήμερα έχει 17 διασωληνωμένους στις κλινικές. Μεταξύ αυτών ένας 45χρονος έκτη ημέρα. Τα νοσοκομεία στους γύρω νομούς από την ΑΤΤΙΚΗ έχουν γεμάτες τις ΜΕΘ.

Σήμερα μεταφέρθηκε ένας 25χρονος με κορωνοϊό χωρίς υποκείμενα νοσήματα από το νοσοκομείο της Κορίνθου στη ΜΕΘ του ΚΑΤ. Η Κόρινθος διαθέτει 6 κλίνες ΜΕΘ που είναι γεμάτες. Πέθανε ένας ασθενής στο ΚΑΤ και βρήκε κρεβάτι ο ασθενής από τη Κόρινθο.

Κατάσταση ΜΕΘ Αττικής

ΚΑΤ 51 ΑΣΘΕΝΕΙΣ. ΓΕΜΑΤΗ.

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ. 9 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΕΜΑΤΗ.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 25 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΕΜΑΤΗ.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 16 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΕΜΑΤΗ

ΕΛΠΙΣ 6 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΕΜΑΤΗ

ΝΙΜΙΤΣ 6 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΕΜΑΤΗ.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 58 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΕΜΑΤΗ

ΣΩΤΗΡΙΑ 84 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΕΜΑΤΗ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 16 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΕΜΑΤΗ

ΕΡΥΘΡΟΣ. 25 ΑΣΘΕΝΕΙΣ. 5 ΚΕΝΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

ΘΡΙΑΣΙΟ 17 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΕΜΑΤΗ

ΑΤΤΙΚΟ 43 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ 2 ΚΛΙΝΕΣ ΚΕΝΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΕΜΑΤΗ.

ΤΖΑΝΕΙΟ 10 ΚΛΙΝΕΣ. ΓΕΜΑΤΗ.