Κορωνοϊός- ΜΕΘ: Η χειρότερη μέρα- Μόνο 385 κλίνες ΜΕΘ

Η χειρότερη μέρα είναι σήμερα για τις ΜΕΘ και το Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, αλλά και σήμερα σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός διασωληνωμένων.

Τα νοσοκομείο θέλουν ακόμη μία ΜΕΘ  δεκάδων κλινών κορωνοϊού να εξυπηρετήσουν τους διασωληνωμένους που βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους. Έχουν αναπτύξει μόνο 385 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική για κορωνοϊό.

Επιπλέον, άλλο ένα ζήτημα που έχει αναπτυχθεί είναι ότι σε κάθε νοσοκομείο δεκάδες ασθενείς με κορωνοϊό είναι συνδεδεμένοι με συσκευή υψηλής ροής οξυγόνου(Ηigh flow) που πολλοί εξ αυτών θα χρειασθούν διασωλήνωση τις επόμενες ώρες και κλίνες ΜΕΘ δεν υπάρχουν. Για παράδειγμα ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ έχει 20  τέτοιους νοσηλευόμενους ασθενείς και δύο διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, έκανε λόγο για επιλογή ασθενών καθώς μίλησε μαζί με συγγενή ασθενή που βίωσε την επιλογή.

«Επικοινώνησε μαζί μας σήμερα ο γιος του 70χρονου που πέθανε διασωληνωμένος πολλές ημέρες στο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΚ. Οι γιατροί του έλεγαν κάνε κάτι να βρεί ο ίδιος  ΜΕΘ. Αν είναι δυνατόν!!!! Τη πρώτη ημέρα της διασωλήνωσης του είπαν ότι είναι 40ος στη λίστα αναμονής και μετά 8 ημέρες του είπαν ότι είναι 51ος. Κάθε ημέρα έπεφτε σειρά αντί να σνεβένει. Πέθανε 82χρονη διασωληνωμένη ασθενής στη ΠΑΜΑΚΚΑΡΙΣΤΟ ευρισκόμενη 10 ημέρες σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Και δεκάδες άλλα τέτοια παραδείγματα  που αποτυπώνουν την επιλογή περιστατικών για ΜΕΘ με ηληκιακά κριτήρια και άλλα κριτήρια. Το ζήτημα είναι γιατί να φθάνουμε στο σημείο να επιλέγονται ασθενείς για ΜΕΘ;

Ποια είναι τα κριτήρια; Να τα ανακοινώσουν  να γνωρίζει ο κόσμος τι τους περιμένει; Δεν έχουν την τόλμη. ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ. Νέοι άνθρωποι πεθαίνουν με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ. Θα πρέπει να μας εξηγήσουν το διαρκές έγκλειμα που συντελείται. Δεστε τη τραγική κατάσταση», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Κατάσταση ΜΕΘ Αττικής

ΘΡΙΑΣΙΟ οκτώ διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

ΝΙΚΑΙΑ  δεκαέξι  διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ δύο  διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

ΕΡΥΘΡΟΣ  άνοιξε προχθές 10 επί πλέον κλίνες ΜΕΘ φθάνοντας 30 κλίνες. Γέμισαν  όλες εν ριπή οφθαλμού και έχει τρεις διασωληνωμένους εκτός.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. Τέσσερεις διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

ΕΛΠΙΣ. τεσσερεις διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

ΛΑΙΚΟ τέσσερεις διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. επτά διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

ΤΖΑΝΕΙΟ. πέντε διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. εννιά  διασωληνωμένοι σε λίστα αναμονής.

ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ  επίσης.

 Η ΑΤΤΙΚΗ   ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ. 385 ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ.

«Και δεν τολμάνε να επιτάξουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας. Ποια είναι η προετοιμασία;», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ οι κλίνες ΜΕΘ στην ΑΤΤΙΚΗ ανα νοσοκομείο.

ΚΑΤ 51 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΜΑΤΗ.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 25 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΜΑΤΗ.

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ. 9 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΜΑΤΗ.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 16 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΜΑΤΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 58 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΜΑΤΗ

ΣΩΤΗΡΙΑ 84 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΜΑΤΗ

ΕΛΠΙΣ 6  ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΜΑΤΗ

ΝΙΜΙΤΣ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΜΑΤΗ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 16 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΜΑΤΗ.

ΕΡΥΘΡΟΣ 30 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΜΑΤΗ.

ΤΖΑΝΕΙΟ 10 ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΜΑΤΗ

ΘΡΙΑΣΙΟ 17  ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΜΑΤΗ

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12 ΚΛΙΝΕΣ  ΓΕΜΑΤΗ

ΑΤΤΙΚΟ 45  ΚΛΙΝΕΣ ΓΕΜΑΤΗ.