Κρίσιμη παραμένει να είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ κορωνοϊού καθώς σχεδόν όλα τα νοσοκομεία της Αττικής δεν έχουν καμία κενή ΜΕΘ.
Πιο συγκεκριμένα, γεμάτες ΜΕΘ έχουν τα νοσοκομεία ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΚΑΤ, Αγία Όλγα, ΕΛΠΙΣ, ΝΙΜΙΤΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ, ενώ το Σωτηρία έχει 6 κενές κλίνες ΜΕΘ, ο Γεννηματάς και ο Ερυθρός Σταύρος έχουν από 1 κενή ΜΕΘ, στο Ιπποκράτειο υπάρχουν 7 κλίνες ΜΕΘ οι οποίες δόθηκαν σήμερα και τέλος το Αττικόν που έχει 6 κενές κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού.
Για το θέμα μίλησε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος δήλωσε τα εξής:
«Στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ το 13% με 15% των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε ΜΕΘ.
Συγκεκριμένα το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ νοσήλευσε το έτος 2020 1.650 περιστατικά κορωνοϊού και εξ αυτών στις ΜΕΘ νοσηλεύτηκαν 226 ασθενείς. Ως εκ τούτω στα νοσοκομεία της Αττικής με πάνω από 150 εισαγωγές κάθε ημέρα θα χρειασθούν πάνω από 20 κλίνες ΜΕΘ καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τα βαριά περιστατικά. Ακόμη και εάν το ποσοστό μειωθεί λόγω των εμβολιασμών των ηλικιωμένων οι διαθέσιμες ΜΕΘ δεν φθάνουν.
Για να μη γίνουμε Θεσσαλονίκη που χάθηκαν βαριά ασθενείς κατά τα πρώτα 24ωρα από την εισαγωγή τους χωρίς διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ χρειάζεται ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΘ.
Η λειτουργία ως ΜΕΘ των αιθουσών ανάνηψης και άλλων αιθουσών και μονάδων δεν έχουν τις ίδιες προδιαγραφές ασφαλείας και από πλευράς εξοπλισμού και από πλευράς εξιδεικευμένου προσωπικού», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.