Κορωνοϊός- ΜΕΘ: Τουλάχιστον 53 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Κρίσιμη παραμένει να είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία, καθώς πλέον οι ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε πως «δεκάδες είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό και σήμερα εκτός ΜΕΘ, οι οποίοι βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους επί ημέρες. ΜΕΤΡΉΣΑΜΕ σήμερα τρείς στο ΘΡΙΑΣΙΟ, έναν στο ΑΤΤΙΚΟ, επτά στο ΤΖΑΝΕΙΟ, οκτώ στη ΝΙΚΑΙΑ, δώδεκα στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, τρείς στο ΛΑΪΚΌ, έναν στη Παμακάριστο, έναν στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, δύο στο ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ, εννέα στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. Στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ υπάρχουν έξι διασωληνωμένοι με κορωνοϊό  σε λίστα αναμονής ευρισκόμενοι στη καρδιολογική μονάδα. ΣΥΝΟΛΟ 53.  Ασφαλώς  υπάρχουν και άλλοι. Επίσης διασωληνωμένα περιστατικά εκτός ΜΕΘ υπάρχουν επίσης  δεκάδες άλλων παθήσεων. Γίνεται επιλογή ασθενών με ηληκιακά και θεραπευτικά κριτήρια», πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος. 

«Ποιος μπορεί να αποφασίζει σε ποιόν ασθενή θα αυξηθούν οι πιθανότητες να ζήσει; Ποιος μπορεί να στερήσει σε έναν ηληκιωμένο που πληρώνει μία ζωή φόρους και εισφορές για περίθαλψη  την δυνατότητα να δώσει την ύστατη μάχη για τη ζωή του με καλύτερους όρους  μέσα από μια ΜΕΘ;», είπε χαρακτηρίστηκα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρας» νοσηλευτεί 60 περιστατικά κορωνοϊού, από τα οποία τα 6 βρίσκονται σε λίστα αναμονής στο ΕΚΑΒ, που ποτέ δεν διακομίστηκαν και έτσι μεταφέρθηκαν στην καρδιολογική Μονάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λίστα του ΕΚΑΒ ολοένα και μεγαλώνει, καθώς συνεχίζουν να βρίσκονται στην λίστα αναμονής. Τα διασωληνωμένα γενικά περιστατικά τα μετέφεραν στη ΜΑΦ 8 κλινών που είναι γεμάτη και υπάρχουν και τρείς σοβαρά ασθενείς σε φορεία.

Κατάσταση ΜΕΘ Αττικής

ΚΑΤ.  49 στα 51. κενά 2.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 14 στα 14. Γεμάτη.

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ. 9  στα 9. Γεμάτη.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 16 στα 16. Γεμάτη.

ΕΛΠΙΣ. 6 στα 6. Γεμάτη.

ΝΙΜΙΤΣ. 6 στα 6. Γεμάτη.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. 12 στα 12 και 4 διασωληνωμένοι στη μαφ. Γεμάτη.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 58 στα 58. Γεμάτη.

ΣΩΤΗΡΙΑ. 76 στα 84. κενά 8.

ΘΡΙΑΣΙΟ. 17 στα 17. Γεμάτη.

ΑΤΤΙΚΟ. 43 στα 43. Γεμάτη.

ΤΖΑΝΕΙΟ. 10 στα 10. Γεμάτη.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. 12 στα 12. Γεμάτη.

«10 κενές κλίνες  ΜΕΘ και 53 διασωληνωμένοι εκτός! Γιατί δεν γεμίζουν οι κενές;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.