Κορωνοϊός: Με συνθήκες πολέμου οι ΜΕΘ της Αττικής

Άσχημη παραμένει να είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής, με τα γεγονότα να θυμίζουν συνθήκες πολέμου.

Σημειώνεται ότι πλέον δεν υπάρχει καμία κενή κλίνη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, οι υγειονομικοί υπάλληλοι χαρακτηρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία όμοια με πολέμου.

«Οι συνάδελφοι από τα εφημερεύοντα νοσοκομεία χθες βράδυ και σήμερα το πρωί περιγράφουν καταστάσεις πολέμου στα νοσοκομεία ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, ΕΡΥΘΡΟΣ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. Το σύστημα έχει υποστεί άλλη μια ήττα.  Τελείωσε η εφημερεία και ακόμη διεκπεραιώνουν περιστατικά», τονίζει ο κ. Γιαννάκος

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν ανακατεμένοι ασθενείς με κορωνοϊό, άλλων παθήσεων, και είναι ύποπτα κρούσματα. Στα ΤΕΠ οι ασθενείς- ύποπτα κρούσματα περιμένουν πάνω από 8 ώρες να εξυπηρετηθούν με πυρετό, βήχα.

Η διασπορά του κορωνοϊού στα νοσοκομεία είναι μεγάλη σε ασθενείς άλλων παθήσεων, ακόμη και σε καρδιολογικές κλινικές. 

Διασωληνωμένα περιστατικά σε θαλάμους κλινικών κορωνοϊού ψάχνουν ΜΕΘ. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο διασωληνωμένοι ασθενείς στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ και δύο διασωληνωμένοι στο ΘΡΙΑΣΙΟ βρίσκονται σε θαλάμους και ψάχνουν ΜΕΘ», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ όλες οι ΜΕΘ κατηλλειμένες.

ΘΡΙΑΣΙΟ 17 ασθενείς στις 17 κλίνες. ΔΥΟ ΔΙΑΣΩΛΗΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ.

ΑΤΤΙΚΟ. 43 ασθενείς στις 43 κλίνες.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12 ασθενείς στις 12 κλίνες. ΔΥΟ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ.

Στη 1η ΥΠΕ, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, γεμάτες είναι οι ΜΕΘ των νοσοκομείων ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ  με 9 ασθενείς, ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ με 14 ασθενείς, ΕΡΥΘΡΟΣ με 14 ασθενείς, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ με 16 ασθενείς, ΝΙΜΙΤΣ με 6 ασθενείς, ΕΛΠΙΣ με 6 ασθενείς, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ με 7 ασθενείς.

Λίγες κλίνες υπάρχουν στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ 10 κλίνες, στο ΚΑΤ 5 κλίνες και ΣΩΤΗΡΙΑ 

«Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΣΣΕΤΑΙ…. ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ. ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ. Το σύστημα ηττάται. Ο σώσον εαυτόν σωθήτω. Μεγάλη προσοχή. Και ας μην φταίνε οι πολίτες. Πληρώνουν την ανοργανωσιά του συστήματος», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.