Κορωνοϊός- ΠΟΕΔΗΝ: «Γεμάτοι οι νεκροθάλαμοι στα νοσοκομεία»

Γεμάτοι είναι οι νεκροθάλαμοι στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «συζητάνε για άρση των μέτρων με τα νοσοκομεία γονατισμένα. Μας έκλεισαν με 1000 κρούσματα και άδεια τα νοσοκομεία και ανοίγουν με 3000 κρούσματα και γεμάτα τα νοσοκομεία. Αυτά συμβαίνουν όταν οι επιστήμονες ομιλούν ως πολιτικοί. Το σύστημα έχασε τη πιο σπουδαία   μάχη του υγειονομικού πολέμου που είναι της εντατικής θεραπείας λόγω ελλειπούς προετοιμασίας. Για 6 εκατομμύρια πληθυσμό αναφοράς στην ΑΤΤΙΚΗ προετοίμασε 388 κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό. Προσωρινές και κανονικές μαζί.ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΜΙΑ…ΜΙΑ.  Η κυβέρνηση παραδόθηκε. Σήκωσε τα χέρια ψηλά. Οι ιδεοληψίες δεν την αφήνουν να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Σημειώνεται, ότι δεκάδες ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού δεν επιτρέπουν την δημιουργία αυτοσχέδιων ΜΕΘ κορωνοϊού.

Οι ΜΕΘ για κορωνοϊό που λειτουργούν και είναι ασφυκτικά γεμάτες είναι ΝΙΜΙΤΣ 6, ΕΛΠΙΣ 6, ΚΑΤ 51, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 16, ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 25, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 58, ΣΩΤΗΡΙΑ 84, ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ 9, ΕΡΥΘΡΟΣ 30, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 16, ΑΤΤΙΚΟΝ 48, ΘΡΙΑΣΙΟ 17, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12, ΤΖΑΝΕΙΟ 10.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ έχουν τα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορωνοϊού. Π.χ. ΝΙΚΑΙΑ και σήμερα 14 διασωληνωμένοι εκτός  κάποιοι  επί πολλές ημέρες.

Ενδεικτικά οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ την Τρίτη 30/03 είναι:

ΝΙΚΑΙΑ 14, ΘΡΙΑΣΙΟ 5, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 8, ΕΛΠΙΣ 4, ΛΑΙΚΟ 2, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 1, ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ  και πολλοί άλλοι.

«Αν είναι δυνατόν 7 ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται σε ράντζα για άλλη μια φορά στο νοσοκομείο ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ», είπε χαρακτηρίστηκα ο κ. Γιαννάκος.