Κορωνοϊός: Πως λειτουργεί το φάρμακο από το Ισραήλ κατά του ιού;

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Ναντίρ Αρμπέρ, εξηγεί πως λειτουργεί το φάρμακο που εφηύρε στο Ισραήλ κατά του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο φάρμακο θα ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Σωτηρία».

«Μέχρι στιγμής δώσαμε το φάρμακο σε 35 ασθενείς στο Ισραήλ και σε άλλους στο Κέντρο μου εκτός πρωτοκόλλου και σε όλες τις περιπτώσεις το φάρμακο ήταν ασφαλές και μας δίνει ελπίδες ότι είναι αποτελεσματικό» είπε αρχικά ο κ. Αρμπέρ.

«Δίνοντας το εισπνεόμενο πάει το φάρμακο κατευθείαν στην ‘καταιγίδα’ μέσα μας για να μειώσει και να εμποδίσει την ‘καταιγίδα κυτταροκινών’ και να οδηγήσει στην υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος» εξήγησε ο Ισραηλινός επιστήμονας.

«Πρέπει να επιστρέψει η ζωή μας στην κανονικότητα της. Πιστεύω ότι οι εμβολιασμοί είναι σημαντικοί. Έρχομαι από το Ισραήλ που έχει επιτύχει σε αυτούς, την ίδια στιγμή όμως χρειαζόμαστε το φάρμακο για την περίπτωση που ο εμβολιασμός δεν θα είναι πλέον αποτελεσματικός λόγω των νέων μεταλλάξεων» κατέληξε ο κ. Αρμπέρ.

Το εισπνεόμενο EXO-CD24 θα χορηγηθεί στη χώρα μας σε νοσηλευόμενους ασθενείς, με ενδιάμεσης βαρύτητας, λοίμωξη Covid-19.

Το φάρμακο δρα απευθείας στους πνεύμονες, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες, και καταπολεμά τη λεγόμενη «καταιγίδα κυτταροκινών», που θεωρείται υπεύθυνη για τη ραγδαία επιδείνωση που παρουσιάζουν πολλοί ασθενείς με κορωνοϊό και καταλήγουν να χάσουν τη ζωή τους.

Η Ελλάδα καλωσόρισε αυτή τη νέα έρευνα με κάθε επισημότητα χθες, με αρχή την συνάντηση του Ισραηλινού Καθηγητή Ιατρικής Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη νέα θεραπεία, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι η συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ είχε συζητηθεί στη συνάντηση Μητσοτάκη- Νετανιάχου τον Φεβρουάριο στην Ιερουσαλήμ και τώρα παίρνει σάρκα και οστά. «Είναι μεγάλη μου χαρά που συνεργαζόμαστε. Ας ελπίσουμε πως θα αποδείξουμε στη ‘Φάση 2’ της κλινικής δοκιμής ότι η μέθοδος αυτή κάνει θαύματα» δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο καθηγητής Ιατρικής του Ιατρικού Κέντρου του Τελ Αβίβ πραγματοποίησε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες και να ξεκινήσει σύντομα η κλινική μελέτη. Στη συνέχεια βρέθηκε στο Νοσοκομείο «Αττικόν», ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.