Κορωνοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση τα νοσοκομεία στην Αττική

Κατάρρευση εκπέμπουν τα περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί, αλλά ανοίγουν και νέα τμήματα κορωνοϊού σε νοσοκομεία με μαίες.

Πιο συγκεκριμένα, το νοσομοκει «Αγία Όλγα» κλινικές με 60 περιστατικά κορωνοϊού και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται  12 περιστατικά κορωνοϊού σε ράντζα.   Τεσσερεις ασθενείς διασωληνωμένοι στις κλινικές εκτός ΜΕΘ.

ΕΛΠΙΣ.

Μετατραπηκε σε νοσοκομείο κορωνοϊού χωρίς να ανακοινωθεί. Σήμερα δίνει μία ακόμη κλινική και σύνολο 106 κλίνες για κορωνοϊό. Το μόνο που έμεινε είναι η Καρδιολογική μονάδα 6 κλινών και η καρδιολογική κλινική 18 κλινών. Μέχρι να τις μετατρέψουν και αυτές.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Αυξήσανε τις κλίνες κορωνοϊού σε 80 χωρίς προσωπικό με μετακινήσεις μαιών. Η καρδιολογική μονάδα μετατράπηκε σε χώρο υποδοχής διασωληνωμένων ασθενών ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής στο ΕΚΑΒ για ΜΕΘ. Σήμερα είναι 9 διασωληνωμένοι.

ΘΑΝΑΤΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ.

Πέθανε και άλλος διασωληνωμένος ασθενής Τετάρτη ημέρα εκτός ΜΕΘ στο ΛΑΙΚΟ. Επίσης πέθανε 82χρονη γυναίκα με  κορωνοϊό  στο νοσοκομείο ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ, διασωληνωμένη 6 ημέρες εκτός ΜΕΘ. Ενας ακόμη 83χρονος βρίσκεται διασωληνωμένος 9 ημέρες εκτός ΜΕΘ στη ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟ.

«Έγκλημά τους ότι λόγω μεγάλης ηληκίας  τους τρώνε τα κριτήρια επιλογής για ΜΕΘ», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

ΝΙΚΑΙΑ.

«Κάντε κάτι κρίμα από το Θεό για τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με κορωνοϊό και χρειάζονται διασωλήνωση. Δεν διαθέτει ΜΕΘ κορωνοϊού το νοσοκομείο  Νίκαιας και παραμένουν τα περιστατικά επί ημέρες σε κοινούς θαλάμους και χάνουν τη ζωή τους. Τώρα είναι έντεκα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ   ΑΡΚΕΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ.

Ένας στο ΚΑΤ, πέντε ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ,  τέσσερεις στο ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ,  τέσσερεις στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, Τεσσερεις στο ΕΛΠΙΣ, ένας στη ΠΑ,ΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟ, έντεκα στο ΝΙΚΑΙΑΣ, τρείς στο ΤΖΑΝΕΙΟ, ένας στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ,  πέντε στο ΛΑΙΚΟ, τρείς στο ΘΡΙΑΣΙΟ  εννιά στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ένας στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ  κ.α.λ. ΔΕΚΑΔΕΣ διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Κατάσταση ΜΕΘ Αττικής

ΚΑΤ. 51 ΣΤΑ 51.

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ. 9 ΣΤΑ 9

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 25 ΣΤΑ 25

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 16 ΣΤΑ 16

ΕΡΥΘΡΟΣ. 19 ΣΤΑ 20

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 58 ΣΤΑ 58

ΣΩΤΗΡΙΑ 84 ΣΤΑ 84

ΕΛΠΙΣ 6 ΣΤΑ 6

ΝΙΜΙΤΣ 6 ΣΤΑ 6

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 16 ΣΤΑ 16

ΤΖΑΝΕΙΟ 9 ΣΤΑ 9

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12 ΣΤΑ 12

ΘΡΙΑΣΙΟ 17 ΣΤΑ 17

ΑΤΤΙΚΟ 40 ΣΤΑ 45.