Κορωνοϊός: Σκέψεις και για 2η δόση στους νοσήσαντες

Με τα κρούσματα στη χώρα μας να βρίσκονται σταθερά σε υψηλά επίπεδα, τα βλέμματα έχουν στραφεί στην πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού. Κυβέρνηση και επιστήμονες ποντάρουν πολλά στο «όπλο» του εμβολίου προκειμένου να μεγαλώσει το «δίχτυ προστασίας» και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών, όσο και στα νοσοκομεία.

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού αποτελεί μεγάλο «όπλο» στην διαχείριση της πανδημίας. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, εξετάζει ορισμένα επιπλέον βήματα για να ενισχύσει την προστασία ορισμένων ομάδων.

Στο τραπέζι των ειδικών έχει πέσει και το ενδεχόμενο για την χορήγηση και 4ης εμβολιαστικής δόσης κατά του κορωνοϊού για τους ανοσοκατασταλμένους. Αυτή θα γίνεται με την πάροδο ενός εξαμήνου από την 3η δόση.

Σκέψεις όμως υπάρχουν και για τους νοσήσαντες μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης «Όμικρον», με την επιτροπή να εξετάζει το ενδεχόμενο και 2ης δόσης. Μέχρι σήμερα πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται και οι νοσήσαντες που έχουν κάνει μια δόση εμβολίου, ωστόσο – όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ – δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει καθώς η επιτροπή ενδέχεται να εισηγηθεί για χορήγηση και 2ης δόσης στου νοσήσαντες να θεωρηθεί πλήρης ο εμβολιασμός τους.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ειδικά μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης «Όμικρον», επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα και μένει να φανεί αν τις επόμενες ημέρες θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις.