Κορωνοϊός: Στους 86 οι διασωληνωμένοι έκτος ΜΕΘ

Νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων καταγράφηκε σήμερα , Σάββατο 03/04, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, άγγιξαν τους 86 οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διασωληνωμένοι που παραμένουν πάνω από ένα 24ωρο εκτός ΜΕΘ, οι μέρες ζωής τους ελαχιστοποιούνται. Επιπλέον εκτεθειμένοι στο νοσοκομείο, μεγάλες είναι οι πιθανότητες να αποκτήσουν ενδονοσοκομειακών λοιμώξεις κι η κατάστασή τους να επιβαρυνθεί στο έπακρο.

Επιπλέον ο εξοπλισμός των νοσοκομείων, όπως έχει ακουστεί τις τελευταίες μέρες έχει ελαχιστοποιηθεί, και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι εκείνο της προϊσταμένης στο νοσοκομείο «Αγλαΐας Κυριάκου», όπου της ζητήθηκε αναπνευστήρας για ασθενή, επειδή τον νοσοκομείο είχε έλλειψη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, οι υπουργοί και η κα Παπαευαγγέλου θα πρέπει να επιδεικνύουν ταπεινοφροσύνη στην ενημέρωση των πολιτών, να διορθώνουν δυσχέρειες στη νοσηλεία των ασθενών  με κορωνοιο και όχι να λένε ψέματα ότι οι  διασωλημένοι ασθενείς βρίσκουν ΜΕΘ το πρώτο 24ωρο.

«Ακούνε οι συγγενείς που αγωνιούν για ΜΕΘ διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό και αισθάνονται κοροϊδία και απελπισία. Κάθε  ημέρα απευθύνονται σε εμάς συγγενείς σε απελπισία με διασωληνωμένους ασθενείς επί ημέρες εκτός ΜΕΘ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Τέλος, σημείωσε ότι πολλοί είναι οι συγγενείς των ασθενών που παραμένουν εκτός ΜΕΘ επικοινώνησαν με την ΠΟΕΔΗΝ.

Πιο συγκεκριμένα, είπε «σήμερα πάλι   απευθύνθηκαν σε εμάς συγγενείς 75χρονου   διασωληνωμένης ασθενούς στο νοσοκομείο της  ΝΙΚΑΙΑΣ που περιμένει μια εβδομάδα ΜΕΘ από το περασμένο Σάββατο.  ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ έχουμε ρεκορ σήμερα διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ. Αυτή τη στιγμή συνολο 22 διασωληνωμένοι με μέσο όρο αναμονής πάνω από τέσσερεις ημέρες. Απευθύνθηκαν σε εμάς  συγγενείς επίσης για 80χρονη διασωληνωμένη ασθενή στο νοσοκομείο ΕΡΥΘΡΟΣ 4 ημέρες εκτός ΜΕΘ.

 Στον ΕΡΥΘΡΟ αυτή τη στιγμή είναι δέκα διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Όλοι νέοι σε ηληκία 50 με 60 ετών. Πως να εξυπηρετήσουν την 80χρονη.

Στο ΘΡΙΑΣΙΟ 7 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ με μέσο όρο αναμονής τρείς ημέρες.  Επίσης 2 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ γενικά περιστατικά.

Στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 16  διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Οι περισσότεροι πάνω σπό δύο ημέρες.

Στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ είναι πάνω σπό 5 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Στο ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ. 4 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Στο ΕΛΠΙΣ 4 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 2 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Στο ΛΑΙΚΟ 2 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ 

Στο ΤΖΑΝΕΙΟ 2 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 10 διασωληνωμένοι ασθενείς σε λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 86 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ. Πεθαίνουν οι ασθενείς και οι ιδεοληψίες δεν τους αφήνουν να επιτάξουν τις ιδιωτικές ΜΕΘ», κατέληξε ο κ. Γιαννάκος.