Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Λαμία- Βρέθηκαν 22 νέα κρούσματα

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση τα περισσότερα θετικά κρούσματα (12) αφορούν ενδοοικογενειακή διασπορά (πέντε οικογένειες – η μια τετραμελής) και η πλειοψηφία είχε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στο μεταξύ ανησυχία προκαλεί η νόσηση ενός Ιερωμένου, ενός Επιτρόπου και ενός Ψάλτη που, λειτούργησαν σύμφωνα με πληροφορίες, κανονικά τις ημέρες του Πάσχα, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Λαμιέων. Μάλιστα στις σημερινές νοσήσεις που εντοπίστηκαν, θετική βρέθηκε μια οικογένεια που είχε έρθει σε επαφή μαζί τους κατά τις ημέρες του Πάσχα αλλά και ένας ακόμη πιστός. Ο Δήμος Λαμιέων ενημέρωσε την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδαςπροκειμένου να ενεργήσουν όπως προστάζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.    

Από εκεί και πέρα θετικοί βρέθηκαν και 7 αλλοδαποί εκ των οποίων οι 4 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.  Αρνητικά ήταν όλα τα παιδιά ρομά (15) από τον Καταυλισμό της Καμηλοβρυσης που ελέγχθηκαν εν όψει του ανοίγματος των σχολείων από Δευτέρα 10 Μαΐου

Να σημειωθεί πως πολλά από τα θετικά κρούσματα είχαν κάνει self test, που είχε βγει αρνητικό. Υπήρξαν επίσης 3 θετικά self test από τα οποία επιβεβαιώθηκε ως θετικό μόνο το ένα.

Πηγή: lamianow.gr