Κορωνοϊός: Συναγερμός στο νοσοκομείο «Μεταξά»- Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά, καθώς βρέθηκαν 24 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κλινικές του νοσοκομείου να κλείνουν, αφού υπήρχε διασπορά του ιού και σε ασθενείς.

Ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου «Μεταξά», Παύλος Σαρώφ, μιλώντας στο MEGA, είπε ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έχει εμβολιαστεί είναι περίπου στο 55%, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δεν δέχονται τον εμβολιασμό.

Επιπλέον, τόνισε ότι τα θετικά κρούσματα στους ασθενείς δεν προέρχονται από το προσωπικό αλλά πιθανότατα από τους συνοδούς ή τους συγγενείς τους. Για αυτούς τους ασθενείς, όπως είπε έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στον έκτο όροφο του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κ. Σαρώφ, λειτουργεί κανονικά και δεν πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία του.

«Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση. Έχουν γράψει ότι το νοσοκομείο έχει κλείσει, κάτι που δεν ισχύει. Το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά» επισήμανε ο κ. Σαρώφ.