Κορωνοϊός: Σωματεία εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλουν ανεπαρκή μέτρα

Σωματεία εμποροϋπαλλήλων επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση και την εργοδοσία να έλλειψη μέτρων κατά της πανδημίας στους χώρους εργασίας.

Έλλειψη μέτρων κατά του κορωνοϊού στους χώρους εργασίας, καταγγέλλουν σωματεία εμποροϋπαλλήλων, τα οποία έκαναν παρέμβαση σήμερα έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ζητούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον κορονοϊό, ενώ έκαναν λόγο για ευθύνες εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Παράλληλα, καταγγέλλουν πως η διασπορά του κορωνοϊού είναι εκτός ελέγχου στους χώρους εργασίας των σούπερ μάρκετ και αποθηκών.

Ακόμη, αναφέρθηκαν στην απώλεια ενός συναδέλφου τους εργαζόμενου σε σούπερ μάρκετ του Πειραιά αλλά και στα δεκάδες κρούσματα σε όλες τις αλυσίδες του κλάδου.

Οι εκπρόσωποί των σωματείων επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για απουσία ελέγχων από τους αρμόδιου μηχανισμούς. Ενώ κατήγγειλαν την εργοδοσία ότι αποκρύπτει κρούσματα σε χώρους δουλειάς και ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται κατά το δοκούν. Δεν γίνονται μαζικά τεστ Covid και δεν υπάρχει μέριμνα για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

«Ένα χρόνο τώρα, με παρεμβάσεις στην εργοδοσία και την κυβέρνηση τα σωματεία απαιτούν μέτρα προστασίας, υπενθύμισε ο Γιάννης Παπαδάς, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Στην παρέμβασή του κατήγγειλε το γεγονός ότι τα σωματεία γίνονται «μπαλάκι» από τη μια υπηρεσία στην άλλη, χωρίς κανείς να δίνει απαντήσεις και να αναλαμβάνει την ευθύνη για την τραγική κατάσταση.