Κορωνοϊός: Την τελευταία του πνοή άφησε 58χρονος διασώστης του ΕΚΑΒ

Άλλος ένας υγειονομικός υπάλληλος έχασε την ζωή του από κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, πρόκειται για 58χρονο διασώστη του ΕΚΑΒ Σπάρτης.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής άφησε την τελευταία του πνοή ο 58χρονος διασώστης του ΕΚΑΒ Σπάρτης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο 58χρονος διασώστης νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου με κορωνοϊό. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκειου «Γεννήματας».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μίλησε για το περιστατικό και εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του διασώστη. «Άλλη μια οικογένεια σε απόγνωση. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο, τα τρία παιδιά του και τους συναδέλφους. Είναι το  25ο  θύμα στη σειρά του τραγικού καταλόγου των συναδέλφων που έχασαν την ζωή τους στον υγειονομικό πόλεμο που βιώνουμε χωρίς να έχουμε την έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας». 

Στην συνέχεια ο κ. Γιαννάκος πρόσθεσε: «Ήρωες, αθάνατοι, αλλά μόνο για εμάς. Η πολιτεία σιωπά. Κανένας σεβασμός στους νεκρούς μας. Προβάλλουν την ατομική ευθύνη για ότι μας συμβαίνει».

Τέλος, τόνισε ότι «εδώ και τώρα ζητάμε να χαρακτηριστούν οι απώλειες των υγειονομικών κατά την διάρκεια της πανδημίας εργατικά ατυχήματα. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Δεύτερη ευκαιρία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών».