Κορωνοϊός: Χαμός με τις διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη – Τι θα ισχύει

Μπορεί οι ειδικοί να είχαν αποφασίσει το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων και του λιανεμπορίου, όμως μια απόφαση το βράδυ της Παρασκευής (2/4) άλλαξε την κατάσταση για τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης. Παρόλο αυτά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας επιβεβαιώνει την απόφαση για τα καταστήματα, χωρίς όμως να απαγορεύει τις μετακινήσεις.

Την αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στις ΠΕ Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας από τη Δευτέρα 5 Απριλίου μέχρι τις 12 Απριλίου, ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου η Πολιτική Προστασία, μετά και την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι της Covid-19, χωρίς όμως στην ανακοίνωση να γίνεται λόγος για απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου“, αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με δήλωσή του απηύθυνε έκκληση για να ανοίξει το λιανεμπόριο και στην Θεσσαλονίκη, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.