Κορωνοϊός: Χωρίς ΜΕΘ οι ασθενείς με κορωνοϊό- Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

«Ασφυξία» έχει δημιουργηθεί στο σύστημα υγείας εδώ και μέρες, αφού δεν υπάρχουν κενές κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού για να διασωληνωθεί θα τα περιστατικά.

«Συγγενείς σε απόγνωση μας πέρνουν τηλέφωνο από το πρωί και ζητάνε να αναδείξουμε ότι δεν υπάρχει ΜΕΘ για  διασωληνωμένους ασθενείς. Δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς με Κορωνοϊό και άλλες παθήσεις βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, διασωληνωμένοι ασθενείς υπάρχουν στη ΝΙΚΑΙΑ πέντε, στο ΘΡΙΑΣΙΟ τρείς, και στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ένας. Πολλούς επίσης, διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ με κορωνοϊό έχει το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, το ΤΖΑΝΕΙΟ, ο ΕΡΥΘΡΟΣ και άλλα νοσοκομεία.

«Ο θάνατό σου η ζωή μου…», είπε χαρακτηρίστηκα για το ζήτημα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καθώς πολλά νοσοκομεία ψάχνουν αναπνευστήρες για τους ασθενείς.

«Κάντε κάτι. Λέτε ότι φτιάξατε 1300 ΜΕΘ. Που είναι; Λέγατε ότι η χώρα είναι μία υγειονομική περιφέρεια. Ποιό νοσοκομείο όμως διαθέτει κενές κλίνες να γίνουν διακομιδές; Η ΜΕΘ σε κοντινούς νομούς από την ΑΤΤΙΚΗ είναι γεμάτες. Λέγατε ότι θα κάνατε αεροδιακομιδές. Κάνατε μόνο τρεις από ηπειρωτικής περιοχές και ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα για να φθάσουν από τη ΔΡΑΜΑ στην ΑΤΤΙΚΗ. Πέθαναν και οι τρείς ασθενείς. Σωστά εγκαταλείφθηκε η ιδέα.  ΟΛΙΓΩΡΗΣΑΤΕ», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Η μόνη λύση κατά τον ίδιο είναι η «ΕΠΙΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΘ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ που θα τις διαχειρίζεται  αποκλειστικά και μόνο το ΕΚΑΒ- ΕΚΕΠΥ. Δεν επιτρέπεται νοσοκομεία μεγάλα που νοσηλεύουν πάνω από 100 ασθενείς με κορωνοϊό να μην έχουν αναπτύξει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ. Τα νοσοκομεία που διαθέτουν ΜΕΘ κορωνοιου πλην ΚΑΤ, ακόμη και να αδειάσει ένα κρεβάτι ΜΕΘ το κρατάνε για τις δικές τους ανάγκες», είπε χαρακτηρίστηκα ο κ. Γιαννάκος.

Κατάσταση ΜΕΘ Αττικής

ΚΑΤ. 38 ασθενείς 3 κενές κλίνες.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 14 ασθενείς. Γεμάτη. .

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ. 9 ασθενείς. Γεμάτη.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 16 ασθενείς. Γεμάτη.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 57 ασθενείς. Μία κενή κλίνη.

ΕΡΥΘΡΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ 14 ασθενείς. Γεμάτη.

ΝΙΜΙΤΣ. 6 ασθενείς. Γεμάτη.

ΕΛΠΙΣ  6 ασθενείς. Γεμάτη.

ΣΩΤΗΡΙΑ. 79 ασθενείς 5 κενά  χθές βράδυ.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. 12 ασθενείς και 4 διασωληνωμένοι στη μαφ.  Γεμάτες.

ΑΤΤΙΚΟ. 39  ασθενείς. 4 κενά.

ΘΡΙΑΣΙΟ.   17 ασθενείς.Γεμάτη.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. 12  ασθενείς.Γεμάτη.

ΤΖΑΝΕΙΟ. 10 ασθενείς. Γεμάτη.