Κορωνοϊός: 23 κλίνες κενές στην Αττική

Ασφυκτική η κατάσταση στις ΜΕΘ στην Αττική με 23 κενές κλίνες.

Ωστόσο έχουν αρχίσει τις ετοιμασίες προκειμένου να ανοίξουν 4 ακόμη κλίνες στο ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Την ίδια στιγμή για να εξοικονομήσουν το προσωπικό θα κλείσουν αντίστοιχα 4 κλίνες ΜΕΘ από τις 8 κλίνες γενικών περιστατικών που διαθέτει το νοσοκομείο και είναι πάντα γεμάτες.

Επίσης ετοιμάζονται να ανοίξουν 7 κλίνες ΜΕΘ στο ΚΑΤ στη παλαιά ΜΑΦ. Η στελέχωση θα γίνει με προσωπικό που προσλήφθηκε για τη νέα ΜΕΘ 30 κλινών που πρόσφατα εγκαινιάσθηκε από δωρεά. Έτσι από τη καινούργια ΜΕΘ θα λειτουργήσουν μόνο 10 κλίνες και 20 θα μείνουν κλειστές.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, πήρε θέση και δήλωσε «αυτό δεν είναι σχεδιασμός και ετοιμότητα. Όπως επίσης ετοιμότητα δεν θεωρείται η αναβολή των χειρουργείων για να είναι διαθέσιμες οι χειρουργικές αίθουσες, καρδιοχειρουργικές μονάδες, αίθουσες ανάνηψης να χρησιμοποιηθούν ως ΜΕΘ κορωνοιου. Ούτε προετοιμασία το λες αυτό που συνέβει στον Ευαγγελισμό. Αμέσως μετά το δεύτερο κύμα έκλεισε η ΜΑΦ 12 κλινών για εργασίες ανακατασκευής. Ξεκίνησαν οι εργασίες και τις διέκοψαν για να ξανανοίξει ως ΜΕΘ επειδή μας πρόλαβε το τρίτο κύμα».

Κατάσταση κλινών ΜΕΘ στην Αττική

ΣΩΤΗΡΙΑ. 80 ασθενείς στις 84 κλίνες.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 36 ασθενείς στις 44 κλίνες. 

ΚΑΤ. 5 ασθενείς στις 7 κλίνες.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 11 ασθενείς στις 11 κλίνες.

ΕΛΠΙΣ. 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.

ΝΙΜΙΤΣ. 4 ασθενείς στις 4 κλίνες.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.

ΑΤΤΙΚΟ. 15 ασθενείς στις 23 κλίνες.

ΘΡΙΑΣΙΟ. 11 ασθενείς στις 12 κλίνες.

ΣΥΝΟΛΟ ΚΛΙΝΩΝ 217.

ΚΑΤΗΛΕΙΜΜΕΝΕΣ. 194.

ΚΕΝΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ 23

Χαλκίδα

Δύσκολη είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ και στην Χαλκίδα, καθώς στο νοσοκομείο της Χαλκίδας νοσηλεύονται 11 περιστατικά στις 12 κλίνες. Στη κλινική νοσηλεύονται 27 περιστατικά και αυτή τη στιγμή είναι γεμάτη. Μέχρι να ανοίξει νέα πτέρυγα τα περιστατικά μεταφέρονται  στα νοσοκομεία Θήβας και Λειβαδιάς.

Πάτρα

Στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας νοσηλεύονται 4 ασθενείς στη ΜΕΘ στις 9 κλίνες και 38 ασθενείς στις κλινικές. Σημειώνεται ότι σήμερα το νοσοκομείο έχει εφημερεία. Στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται 10 ασθενείς στις 12 κλίνες ΜΕΘ.