Κορωνοϊός: 231 νέες μολύνσεις στην Αττική- Συναγερμός σε Ιωάννινα και Κάλυμνο

Για άλλη μια μέρα οι περισσότερες μολύνσεις βρέθηκαν στην Αττική. Πιο συγκεκριμένα 231 νέες μολύνσεις ανακοινώθηκαν σήμερα στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε ξανά τριψήφιο νούμερο, με 125 νέες μολύνσεις. Συναγερμός για τα Ιωάννινα και την Κάλυμνο.

Την Τετάρτη (17.02) ανακοινώθηκαν 755 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα από τον ΕΟΔΥ. Η Αττική για ακόμα μια φορά είχε τα περισσότερα από αυτά, καταγράφοντας 231 νέες μολύνσεις. Το κέντρο της Αθήνας είχε εκ νέου τα περισσότερα, με 70 νέες μολύνσεις, ωστόσο, αυτή τη φορά φαίνεται πως σημαντικό ρόλο στο να παρουσιαστεί μια ύφεση κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο έπαιξε και η κακοκαιρία «Μήδεια», καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι έμειναν στο σπίτι τους.

Τα κρούσματα ανά τομέα Αττικής

  • Ανατολική Αττική 21
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 27
  • Δυτική Αττική 9
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 27
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 70
  • Νήσοι 18
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 21
  • Πειραιάς 38

Δεύτερη θέση στις νέες μολύνσεις κατέγραψε σήμερα η Θεσσαλονίκη, αφού, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, όπως ανακοίνωσε, είχε 125 νέα κρούσματα. Στην Αχαΐα το πρόβλημα μαίνεται καθώς εντοπίστηκαν 61 νέα κρούσματα και η αναλογία των μολύνσεων ανά 100.000 πληθυσμού παρέμεινε υψηλή (19,66). Η Χαλκιδική επίσης έχει υψηλή αναλογία (21,72), ενώ στην Εύβοια καταγράφηκαν 18 νέα κρούσματα εν μέσω της πρωτοφανούς ταλαιπωρίας που βιώνει ο νομός από την επέλαση της «Μήδειας».

Την ίδια στιγμή, έντονη ανησυχία υπάρχει για τα Ιωάννινα και την Κάλυμνο, με αποτέλεσμα τη λήψη έξτρα περιοριστικών μέτρων όπως έχει γίνει γνωστό.

Συγκεκριμένα στα Ιωάννινα για ακόμα μια ημέρα υπήρξε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων, με το τελευταίο 24ωρο να προσθέτει ακόμα 20 στον απολογισμό, ενώ στην Κάλυμνο μεγαλύτερη ανησυχία από τον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων (επτά την Τετάρτη), να προκαλεί η αναλογία που έφτασε στο 23,77.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Ιωάννινα θα μπουν στο «κόκκινο» του χάρτη, ενώ στην Κάλυμνο αναμένεται να επιβληθεί σκληρό lockdown, με τις αποφάσεις να ανακοινώνονται την Παρασκευή.