Κορωνοϊός: 40 περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στην Ελλάδα λόγω εμβολίων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δέσποινας Βλεπάκη στο OPEN, 40 είναι τα συνολικά περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα έπειτα από εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού.

Αναλυτικότερα έξι από αυτά τα περιστατικά καταγράφηκαν έπειτα από εμβολιασμό με AstraZeneca, ένα έπειτα από εμβολιασμό με Johnson & Johnson ενώ όλα τα υπόλοιπα καταγράφηκαν μετά από εμβολιασμό με εμβόλια mRNA, (δηλαδή Pfizer ή Moderna). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλα αυτά τα περιστατικά «έχουν πάει πολύ καλά».


Mεγάλη είναι η ανησυχία των ειδικών για την ινδική μετάλλαξη, γνωστή και ως μετάλλαξη Δέλτα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, τα κρούσματα ινδική μετάλλαξης που εντοπίζονται στη χώρα μας ολοένα και αυξάνονται και μάλιστα τα κρούσματα εντοπίζονται σε νέες περιοχές και όχι μόνο στην Αττική, στην Κρήτη και στην Κόρινθο.

Ο ΕΟΔΥ θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας την προσεχή Πέμπτη. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής για το συγκεκριμένο στέλεχος, το οποίο μεταδίδεται ταχύτατα και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι θέμα χρόνου να κυριαρχήσει στη χώρα μας.