Κορωνοϊός: 492.000 εμβολιασμοί στους άνω των 65 για την αποφυγή νέων μέτρα

Προτεραιότητα του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορωνοϊού αποτελεί ο εμβολιασμός της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών άνω των 60 ετών, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις περισσότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης. Με την προστασία αυτής της ηλικιακής ομάδας οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα, δηλαδή την πίεση στο ΕΣΥ, που θα φέρει με τη σειρά της “ντόμινο” δυσβάστακτων νέων μέτρων μέσα στον χειμώνα.

Πρόκειται για περίπου 492.000 πολίτες που δεν έχουν κάνει ακόμη ούτε καν την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών αποτελούν τον «ρυθμιστή» της εξέλιξης της πανδημίας στη χώρα μας, χωρίς να υποτιμάται στις ίδιες ηλικίες και η αναγκαιότητα της τρίτης ενισχυτικής δόσης, καθώς έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες από τον αρχικό εμβολιασμό τους και σύμφωνα με τις μελέτες, οι περισσότεροι από αυτούς τους πολίτες έχουν υποστεί μερική απώλεια της ανοσίας τους.

Οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών είναι αυτοί που δίνουν το 53% σε βαριές νοσηλείες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και το 84% των θανάτων. Είναι όλοι όσοι θα πρέπει να πειστούν ότι ο πραγματικός “εχθρός” για την υγεία τους είναι ο κορωνοϊός, να ξεπεράσουν τις αναστολές τους για το εμβόλιο και να σπεύσουν να εμβολιαστούν πλήρως και με τις δύο δόσεις.

Οι πολίτες άνω των 65 ετών που δεν είναι ακόμη εμβολιασμένοι για την Covid-19 είναι 492.000 άτομα και αποτελούν περίπου το 20% των ατόμων αυτής της ηλικίας.