Κορωνοϊός: 60 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Αύξηση σημειώθηκε σήμερα στις εισαγωγές των ασθενών με κορωνοϊό. Σημειώνεται ότι σήμερα οι δύο ιδιωτικές κλινικές στην ΑΤΤΙΚΗ που παραχωρήθηκαν για περιστατικά κορωνοϊού νοσηλεύουν 11 και 16 περιστατικά ήπια κορωνοιου αντίστοιχα. στο σύνολο 27. 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε ότι «ετοιμάζονται να ανοίξουν, να πάνε στα χωριά τους το Πάσχα  χωρίς κανείς να λογαριάζει τις αντοχές των υγειονομικών που εξαντλήθηκαν.  Χωρίς να υπολογίζουν τους ασθενείς. Τα έκαναν θάλασσα στο επίπεδο της πρόληψης και συνεχίζουν..  Δεν βλέπουν ότι τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε ειδικά αντιμετώπισης  μόνο του κορωνοιου και τις ΜΕΘ τιγκαρισμένες. Διασωληνωμένοι ασθενείς και σήμερα δεκάδες εκτός ΜΕΘ».

Το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταύρος» γέμισε από τους ασθενείς με κορωνοϊό και υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες αύξησε τις κλίνες ΜΕΘ σε 30, και σήμερα γέμισαν καθώς έχει και πέντε διασωληνωμένους εκτός.

Το ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ  μετέτρεψε το ορθοπεδικό χειρουργείο σε ΜΕΘ 5 κλινών. Γέμισε και είναι και έξι διασωληνωμένοι εκτός.

«Είναι ντροπή να συζητάμε για άνοιγμα την ώρα που πεθαίνουν άνθρωποι επειδή δεν υπάρχουν ΜΕΘ. Χωρίς να είναι ικανοί να κάνουν μαζικό προληπτικό έλεγχο στη κοινότητα τον οποίον υποτίθεται ότι ανέλαβαν οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ. Που είναι;  Κάνουμε αριθμό μοριακών τεστ όσα κάνει η ΚΥΠΡΟΣ με το 1/11 του πληθυσμού.  Τα περισσότερα νοσοκομεία δεν έχουν μοριακούς αναλυτές. Έτσι καθυστερεί η ιχνηλάτηση των ασθενών και ταυτόχρονα τα νοσοκομεία χρυσοπληρώνουν τα ιδιωτικά εργαστήρια. Την ώρα που βλέπουμε στις ΜΕΘ να γίνεται εξόφθαλμη επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. ΕΠΤΑ 

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ. ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. ΠΕΝΤΕ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. ΔΥΟ.

ΕΛΠΙΣ. ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ

ΘΡΙΑΣΙΟ. ΠΕΝΤΕ

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. ΔΥΟ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΔΕΚΑ στη καρδιολογική μονάδα σε λίστα αναμονής.

ΕΡΥΘΡΟΣ. ΠΕΝΤΕ.

ΛΑΙΚΟ.ΔΥΟ

ΝΙΚΑΙΑ.ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ !!!!!!

 Σύνολο ΕΞΗΝΤΑ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

Σημειώνεται ότι πολλοί είναι οι ασθενείς που βρίσκονται με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ πολλές ημέρες και το σύστημα να αποφασίζει για τον θάνατό τους.

«Είναι κρίμα για τους ασθενείς που έτυχε να αρρωστήσουν με κορωνοϊό να εισαχθούν σε νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορωνοϊού όπως π.χ. η ΝΙΚΑΙΑ. Πεθαίνουν ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής γιατί εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι  νοσηλευόμενοι  ασθενείς των νοσοκομείων που αδειάζει κλίνη ΜΕΘ», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.