Κρήτη: 25χρονη με κορονοϊό γέννησε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου

Μια 25χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο, που είχε προσβληθεί από κορονοϊό και νοσηλευόταν από την προηγούμενη εβδομάδα στο Βενιζέλειο Ηρακλείου, γέννησε με καισαρική ένα υγιέστατο μωρό, με την ίδια ωστόσο να παραμένει στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου, με την κατάσταση της υγεία της να βαίνει συνεχώς βελτιούμενη αλλά να εξακολουθεί να θεωρείται σοβαρή.

Το μωράκι της που χρειάστηκε να γεννηθεί στην 38η εβδομάδα κύησης, βρίσκεται ήδη στο σπίτι με τους γονείς της, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, ενώ μέχρι στιγμής είναι αρνητικό τον κορονοϊό.

Όπως επιβεβαίωσε ο Δ/ντης της ΜΕΘ Ανέστης Κιούλπαλης μιλώντας στο cretapost.gr, η 25χρονη εισήχθη στο Βενιζέλειο με αναπνευστική ανεπάρκεια πριν από 10-12 ημέρες και διασωληνώθηκε τη Δευτέρα, αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού της όπου και παραμένει, ωστόσο δεν χρειάζεται άλλη υποστήριξη μέσω της κάνουλας υψηλής ροής οξυγόνου.

«Είναι αιμοδυναμικά σταθερή και έχει μόνο ένα μικρό βοήθημα οξυγόνου», δήλωσε o Διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου, Γιώργος Τερζάκης.

Η 25χρονη αποσωληνώθηκε σήμερα Τετάρτη και οι γιατροί παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας της, ώστε να αποφασίσουν πότε θα είναι σε θέση να πάρει εξιτήριο.

Εκτιμάται ότι τις επόμενες ημέρες κάτι τέτοιο είναι πιθανό να γίνει.