Κρούσμα στην 1η Μεραρχία Στρατού στη Βέροια – Φόβοι για μεγάλη διασπορά στο στρατόπεδο

Ο κορονοϊός μπήκε στο στρατόπεδο και πλέον εκφράζονται φόβοι στη Βέροια, για ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας. Προβληματισμός στην τοπική κοινωνία από τον υψηλότατο αριθμό κρουσμάτων…

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην 1η Μεραρχία Πεζικού, στη Βέροια, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον ενός κρούσματος στο στρατόπεδο, λίγες ημέρες πριν την στρατιωτική παρέλαση! Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο κρούσμα της Covid-19 εντοπίστηκε την Πέμπτη (21-10-2021) στην ιστορική μονάδα του Ελληνικού Στρατού, αναθερμαίνοντας τη συζήτηση σχετικά με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιτρέψει τη διεξαγωγή των στρατιωτικών παρελάσεων.

Εντοπίστηκε κρούσμα εντός της 1ης Μεραρχίας, σε άτομο το οποίο απασχολείται στο πρατήριο με τα ρούχα. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε να μπει λουκέτο για ένα μήνα στο συγκεκριμένο κατάστημα πώλησης ρουχισμού, με τις πληροφορίες του thesstoday.gr, να αναφέρουν πως πιθανότατα παρουσιάστηκε έκρηξη κρουσμάτων στο εσωτερικό του στρατοπέδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στον νομό Ημαθίας καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων κορoνοϊού -αναλογικά με τον πληθυσμό, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Μόλις χθες, εντοπίστηκαν 123 νέες μολύνσεις covid, με τη διασπορά του ιού να εκτοξεύεται στα ύψη μετά την κοινωνική εκδήλωση που σημειώθηκε στις 10 Οκτωβρίου, στην Επισκοπή Νάουσας.

Ωστόσο, ο «καλπασμός» του κορoνοϊού στην Ημαθία φαίνεται πως δεν εμποδίζει την διεξαγωγή της στρατιωτικής -και όχι μαθητικής- παρέλασης στη Βέροια, καθώς, ο δήμος, έχει ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες μπροστά από το δημαρχείο, στήνοντας τις πρώτες εξέδρες ενόψει της 28ης Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η επέτειος του «ΟΧΙ» θα εορταστεί με την παρουσία κοινού, εμβολιασμένους και μη, ενώ, κάτοικοι της Βέροιας τονίζουν ότι στη στρατιωτική παρέλαση της περιοχής συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες που συρρέουν από όλες τις περιοχές του νομού Ημαθίας.