Κόστα Ρίκα: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρόεδρος Κάρλος Αλβαράδο

Ο κοσταρικανός απερχόμενος πρόεδρος Κάρλος Αλβαράδο διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 και βρίσκεται πλέον σε απομόνωση, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του χθες Πέμπτη.

Ο κ. Αλβαράδο «παρουσίασε ήπια συμπτώματα της COVID-19 το απόγευμα της Τετάρτης και υποβλήθηκε σε τεστ PCR», που είχε «θετικό αποτέλεσμα», διευκρινίζεται σε δελτίο Τύπου της προεδρίας.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση ενημέρωσε πως η πρώτη κυρία Κλαούντια Ντόμπλες, που παραμένει σε απομόνωση, επίσης μολύνθηκε από τον ιό.

Ο Κάρλος Αλβαράδο, που είναι πλήρως εμβολιασμένος, λάμβανε αρνητικά αποτελέσματα στα τεστ που υποβαλλόταν ως προχθές· ψήφισε όπως αναμενόταν στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. Αφού διαγνώστηκε πως μολύνθηκε, ακύρωσε όλες τις επαφές του διά ζώσης και συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι.

Η μικρή χώρα της κεντρικής Αμερικής καταγράφει κατά μέσον όρο 6.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού το τρέχον διάστημα. Συνολικά, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην Κόστα Ρίκα ανέρχεται σε 7.730 νεκρούς επί συνόλου 745.949 εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.