«Κόφτης» sms: Τι αναφέρει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα νέα sms και την πορεία της πανδημίας.

«Αυτή τη στιγμή και για τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε σε μια πορεία διακύμανσης, η οποία θα μας οδηγήσει σταδιακά σε μια μείωση των κρουσμάτων», εκτίμησε ο κ. Σαρηγιάννης, τόνισε, όμως, ότι εξαρτάται και από το τι θα κάνουμε.

Σχετικά με τα SMS με «κόφτη» είπε ότι αν μπορούσε να εφαρμοστεί θα έλεγε «ναι», αλλά δεν θα είναι το ίδιο σε κάθε περιοχή.

Επίσης, εξήγησε πως θα πρέπει να γίνουν κλιμακωτά ανοίγματα, έτσι ώστε να μπορούν να προβλέψουν και να προλάβουν την όποια έξαρση κρουσμάτων. Όπως είπε, «σε μια βδομάδα μέσα ξέρουμε τι θα συμβεί».

Για τις μετακινήσεις εμβολιασμένων από νομό σε νομό, είπε ότι εξαρτάται από το αν μπορεί να επαναμολύνει. Παράλληλα, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι η πιθανότητα να μεταδίδει τον ιό κάποιος που έχει εμβολιαστεί είναι ελάχιστη.

Τέλος, επεσήμανε πως υπάρχει έντονη ανησυχία για την Αττική, καθώς ο αριθμός αποκλιμάκωσης είναι μικρότερος από αυτόν που περίμεναν να δουν.