Κύπρος: Έκρυθμη η κατάσταση – Αντιεμβολιαστές έβαλαν βόμβα σε σχολείο της Λεμεσού και πήγαν να κάψουν ένα άλλο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κύπρο, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρει η Καθημερινή Κύπρου, σήμανε συναγερμός στην αστυνομία περίπου στις 01:35 τα ξημερώματα, όταν σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε σχολείο Ζακάκι.

Οι Αρχές εντόπισαν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από αίθουσα διδασκαλίας, ο οποίος πυροδοτήθηκε και εξερράγη, ενώ από έρευνες βρέθηκε και δεύτερος έξω από την είσοδο του σχολείου, που πυροδοτήθηκε αλλά δεν υπήρξε έκρηξη.

Από το συμβάν προκληθήκαν ζημιές στην πόρτα, τα παράθυρα και τον εξοπλισμό της αίθουσας καθώς και σε παράθυρα της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται απέναντι.

Σύμφωνα με τις Αρχές οι δράστες είναι άτομα που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς και στην χρήση μάσκας από τα παιδιά του Δημοτικού. Προχθές βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός έξω από τα γραφεία του υπουργείου Παιδείας στην Λεμεσό.

Εμπρησμός και σε άλλο σχολείο

Παράλληλα υπήρξε φωτιά και σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Δευτέρας στην Λευκωσία, όπου η αστυνομία κάνει λόγο για τοποθέτησή της από αντιεμβολιαστές, μιας και στις είσοδο έγραψαν με σπρέι «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας, προδότες».

Από την πυρκαγιά κάηκε σκηνή σε αίθουσα πολλαπλής χρήσης του σχολείου και προκλήθηκαν υλικές ζημιές από τον καπνό και για αυτό το λόγο θα παραμείνει κλειστό για κάποιες ημέρες.

Πού κινούνται οι έρευνες των Αρχών

Τα περιστατικά αυτά, όπως αναφέρει ο Alpha, έρχονται σε μία περίοδο όπου καταγράφονται διαμαρτυρίες γονέων κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η ΕΡΤ επεσήμανε πως οι επιθέσεις έγιναν από τα άτομα αυτά, που έχουν ταχθεί ανοιχτά κατά των μέτρων και φαίνεται ότι, πλέον, καταφεύγουν σε ακραίες κινήσεις. Μάλιστα, η κρατική τηλεόραση σημείωσε πως πρόκειται για αντιεμβολιαστές.