Λουκίδης: «Τον Οκτώβριο η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού»

Για την γενικότερη πορεία της πανδημίας στην χώρα, αλλά και για την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, έκανε λόγο το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης.

Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Λουκίδης μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως παρατηρείται εκ νέου τις τελευταίες ημέρες αυξημένη διασπορά στην κοινότητα.

“Ήταν κάτι το οποίο αναμέναμε λόγω της χαλάρωσης που παρατηρείται, καθώς προυπήρξαν και κάποιες μεγαλύτερες διακοπές, ενώ έχει σταματήσει και η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους”, είπε ο ίδιος.

Ο κ Λουκίδης στην συνέχεια τόνισε πως είναι ενθαρρυντικό πως παρά την πορεία της διασποράς, ο ρυθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν έχει αυξηθεί

“Οι νοσηλευόμενοί μας είναι οι περισσότεροι σε ηλικίες άνω των 80 με πάρα πολλά προβλήματα και δεν ξέρω τελικά αν καταλήγουν από τον κορονοϊό ή με τον κορονοϊό”, πρόσθεσε ακόμα.

Τέλος, ο ίδιος υπογράμμισε πως από τον Σεπτέμβριο ή και τον Οκτώβριο “θα πρέπει να ξεκινήσουμε βλέποντας ποια θα είναι η στρατηγική που θα χαραχθεί, η οποία θα περιλαμβάνει τρεις, άξονες:

Η αναμνηστική δόση του εμβολίου κοντά στον Οκτώβριο, η εφαρμογή της πρόληψης εξέλιξης της μόλυνσης στους ευάλωτους μέσω των αντιικών χαπιών, και η εφαρμογή μονοκλωνικών σε ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους, με σημαντική μείωση της άμυνας”, δήλωσε.