Λουτράκι: 34 κρούσματα κορωνοϊού βρέθηκαν σε μεγάλη επιχείρηση

Συναγερμός έχει σημάνει στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης “Ελπις”, στο Λουτράκι, καθώς βρέθηκαν πάνω από 30 κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το loutraki365.gr, στις 8 Μαρτίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥΥ, επισκέφθηκε τη συγκεκριμένη μονάδα στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης και πραγματοποίησε Rapid Tests στους ασθενείς και το προσωπικό. Τα αποτελέσματα, έδειξαν ότι 8 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, κάτι που ανάγκασε τον ΕΟΔΔΥ, να επισκεφθεί εκ νέου μετά από 2 ημέρες τη συγκεκριμένη μονάδα, διενεργώντας αυτή τη φορά Μοριακό test. Στο τεστ αυτό θετικά βρέθηκαν αλλά 26 άτομα από τους 54 τρόφιμους να νοσούν με covid-19, αλλά και 8 άτομα από τα 25 του προσωπικού.

Στο σύνολο, 34 άτομα από τα 79 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη μονάδα, είχε λάβει εγκαίρως όλα τα μέτρα που απαιτούνταν ώστε να μην μετατραπεί στην υγειονομική βόμβα που είναι σήμερα. Μάλιστα, με δικά της έξοδα πραγματοποιούσε εβδομαδιαία Rapid Tests και συχνές απολυμάνσεις στο χώρο. Επίσης, εκτός ότι τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα από την πρώτη στιγμή, η διοίκηση έχει ζητήσει από τον Ιανουάριο τον προληπτικό εμβολιασμό του προσωπικού και των τροφίμων. Ωστόσο, δημιουργήθηκε γραφειοκρατικό μπλέξιμο, καθώς κανείς δεν μπορούσε να τους απαντήσει σαφώς, αν η μονάδα υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας ή Υγείας, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. 

Στη συνέχεια, ξεκαθαρίστηκε ότι η συγκεκριμένη μονάδα φιλοξενίας, υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας. Λίγες ημέρες μετά, το συγκεκριμένο Υπουργείο απέστειλε τις σχετικές φόρμες, ώστε να συμπληρωθούν από τους υπεύθυνους της μονάδας φροντίδας και να προχωρήσει η διαδικασία εμβολιασμού. Παρ’ όλα αυτά, σχεδόν 2 ολόκληρους μήνες μετά από αυτή την εξέλιξη, το προσωπικό και οι τρόφιμοι που δεν νοσούν, παραμένουν χωρίς εμβολιασμό, παρά τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες οχλήσεις – εκκλήσεις της Διοίκησης τόσο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και στο αρμόδιο Υπουργείο.

Πηγή: loutraki365.gr