Μάσκες στη βουλή made in Turkey

Από τα προβλήματα που προκάλεσε η «Ελπίδα» και οδήγησε στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, η αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα έφτασε έως το Μάτι και τη Μάνδρα. Κι ενώ οι τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέβηκαν, τη μεγαλύτερη αναταραχή στο κοινοβούλιο προκάλεσε η Λιάνα Κανέλλη.

«Άκουσα να μιλάτε για την Τουρκία. Το ξέρετε ότι οι μάσκες που μας μοίρασε η Βουλή είναι τουρκικές; Οι μετανάστες δεν περνάνε, οι μάσκες όμως περνάνε. Τα συμφέροντα και τα όπλα περνάνε. Είναι Οργουελικό αυτό που ζούμε, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους εδώ μέσα», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ και στα έδρανα όλων των κομμάτων άρχισε το σούσουρο, καθώς είχε προηγηθεί ανακοίνωση του προεδρείου ότι η βουλή προμηθεύτηκε νέες μάσκες υψηλής προστασίας και θα δώσει από 10 σε κάθε βουλευτή.

«Το κουτί είχε πάνω την αγγλική και γερμανική σημαία αλλά πιο κάτω έγραφε ότι είναι κατασκευασμένες σε εργοστάσιο της Κωνσταντινούπολης. Αν ήμουν εγώ και είχα εικόνα θα έλεγα να μη τις επιλέξουμε», απάντησε ο Κώστας Τασούλας, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος του κοινοβουλίου υποστήριξε ότι οι 5.000 υγειονομικές μάσκες made in Turkey αποκτήθηκαν μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού που διοργάνωσε το ιατρείο της βουλής και κόστισαν συνολικά 1.000 ευρώ.