«Μήδεια»: Πολύωρη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφων στη Φθιώτιδα

Τουλάχιστον πέντε ώρες διήρκησε η επιχείρηση απαγκλωβισμού δύο κτηνοτρόφων στην περιοχή της Λοκρίδας, η οποία επλήγηση από τη «Μήδεια»», όπως σχεδόν όλη η χώρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου, ο δήμος Λοκρών ειδοποιήθηκε για τον εγκλωβισμό των δύο ανδρών άνδρες στην ορεινή Οπουντία και πιο συγκεκριμένα μετά το σημείο Νταρδέζα, σε μια τοποθεσία που λέγεται Γκάτζα και βρίσκεται απέναντι από τα Σκροπονέρια.

Τα αντανακλαστικά ήταν άμεσα μιας και μετά από εντολή του δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ και με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Πάνο Καπουκίνη, μισθώθηκε μεγάλο χωματουργικό μηχάνημα για την διάνοιξη του δρόμου και ξεκίνησαν για το σημείο, προκειμένου να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τους κτηνοτρόφους που είχαν εγκλωβιστεί λόγω του χιονιού, σε μεγάλο υψόμετρο (πάνω από 800 μέτρα) στο ποιμνιοστάσιο τους. Σε αρκετά σημεία το χιόνι ξεπερνούσε ή και έφτανε το 1.5 μέτρο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Τελικά, λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ της Τρίτης, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού το γκρέιτερ κατάφερε να ανοίξει το δρόμο και να φτάσει ως το ποιμονιοστάσιο που βρίσκονταν οι 2 κτηνοτρόφοι που ήταν σώοι και αβλαβείς.