Μαζικά κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτική μονάδα στο Μαρούσι

Άλλο μια προνοιακή μονάδα στο Μαρούσι παρουσίασε μαζικά πάνω από 50 κρούσματα κορωνοϊού περιθαλπομένων και προσωπικού.

Ο εμβολιασμός ωστόσο είχε ήδη γίνει σε εργαζόμενους και προσωπικό στην μονάδα, αλλά ο ιός ήδη έχει εισχωρήσει στην μονάδα και προσβλήθηκαν αρκετοί. Πολλοί από τους ασθενείς μεταφέρονται σε νοσοκομεία αναφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη διασπορά που παρατηρείται στις προνοιακές μονάδες και στοιχίζει ζωές περιθαλπτόμενων και προσωπικού, προκύπτει από την μη τήρηση του πρωτοκόλλου.

Πηγές αναφέρουν ότι οι υγειονομικοί υπάλληλοι δεν κάνουν το τεστ του κορωνοϊού μια φορά την εβδομάδα όπως θα έπρεπε, καθώς το τεστ δεν συνταγογραφείται από τον ΕΟΠΥΥ. Από την άλλη πλευρά τα διαγνωστικά κέντρα, φαίνεται να χρεώνουν το μοριακό τεστ μέχρι και 110 ευρώ, και έτσι οι ιδιοκτήτες δεν αναλαμβάνουν το κόστος, καθώς ο μισθός τους είναι λίγος για να μπορέσουν να πληρώνουν τέτοια ποσά.

Ο ΕΟΔΥ από την πλευρά του, δηλώνει αδυναμία να πραγματοποιεί προληπτικούς ελέγχους στις προνοιακές μονάδες γιατί πολλές κινητές ομάδες υγείας μετατράπηκαν τώρα σε εμβολιαστικά κέντρα και εμβολιάζουν τους περιθαλπόμενους και τους εργαζόμενους των προνοιακών μονάδων.

«Είναι μείζον το ζήτημα, χάνονται άνθρωποι και η ανοσία αργεί», δήλωσε ο κ. Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ